Damir Skomina fluit woensdag de heenwedstrijd tussen Ajax en Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De Sloveen vervangt de Pool Szymon Marciniak.

Marciniak was in eerste aangesteld door de Europese voetbalbond UEFA, maar hij is niet fit en zal samen met landgenoot Pawel Gil als videoscheidsrechter (VAR) fungeren.

Skomina wordt op het veld geassisteerd door zijn landgenoten Jure Praprotnik en Robert Vukan. Rade Obrenovic treedt op als vierde official

De 42-jarige routinier floot twee jaar geleden in Stockholm de finale van de Europa League tussen Ajax en Manchester United. De Amsterdammers verloren toen kansloos met 0-2 door doelpunten van Paul Pogba en Henrikh Mkhitaryan.

VAR doet voor het eerst intrede in Champions League

Skomina had in 2010 ook al de leiding bij de wedstrijd in Estadio Santiago Bernabéu tussen Real Madrid en Ajax (2-0) in de groepsfase van de Champions League.

De VAR doet dit seizoen in de knock-outfase voor het eerst zijn intrede in de Champions League. De UEFA zette voor de winterstop nog een vijfde en zesde official in bij de achterlijn.

Ajax-Real Madrid begint woensdag om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA. De aftrap van de return is op dinsdag 5 maart om dezelfde tijd in Bernabéu.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League