José Mourinho is teleurgesteld in de reserves van Manchester United. De Portugese manager gunde heel wat wisselspelers een kans in het laatste groepsduel van de Champions League, maar de 'tweede keus' verloor met 2-1 bij Valencia.

"Ik heb niks geleerd van deze wedstrijd, helemaal niks. Niets heeft me verrast vanavond", sneerde Mourinho na de wedstrijd in het Mestalla-stadion. "Ik had meer van mijn spelers verwacht. Zeker van spelers die week in, week uit vragen waarom ze niet in de basis staan."

De Portugees noemde geen namen, maar doelde ongetwijfeld op onder anderen Paul Pogba, die in de Premier League zijn basisplaats kwijt is. De Franse middenvelder mocht tegen Valencia beginnen, maar kon weinig indruk maken.

Naast Pogba keerden ook Fred, Marouane Fellaini, Andreas Pereira, Antonio Valencia, Eric Bailly, Marcos Rojo en keeper Sergio Romero terug bij de eerste elf. Zij konden niet voorkomen dat United een kans liet liggen om als eerste te eindigen in groep H en te profiteren van de verrassende nederlaag van Juventus bij Young Boys (2-1).

"Dit was voor hen een mooie wedstrijd om te spelen, in een competitie waarin iedereen zich wil laten zien", aldus Mourinho. "Maar in de eerste helft speelden we te passief. Er zaten geen overtuiging en ambitie in ons spel."

'Ik wilde die wissels eigenlijk niet maken'

De trainer bracht in de tweede helft Ashley Young, Jesse Lingard en Marcus Rashford in de ploeg. Hij had die Engelsen liever willen sparen met het oog op de Premier League-topper zondag tegen Liverpool.

"Pas toen ik na rust een paar wissels doorvoerde die ik eigenlijk niet wilde maken, ging het een stuk beter", zei Mourinho. "Het is een beetje frustrerend dat ik die drie spelers toch moest inbrengen."

Rojo viel halverwege geblesseerd uit en voegde zich in de ziekenboeg bij Chris Smalling, Victor Lindelöf, Matteo Darmian, Anthony Martial, Diogo Dalot en Alexis Sánchez.

Eindstand groep H

  • 1. Juventus 6-12 (9-4)
  • 2. Manchester United 6-10 (7-4)
  • 3. Valencia 6-8 (6-6)
  • 4. Young Boys 6-4 (4-12)

Bekijk de uitslagen en de eindstanden in de Champions League