FC Barcelona-vedette Lionel Messi is niet fit genoeg om dinsdag zijn rentree te maken in het Champions League-duel bij Internazionale.

Messi is wel afgereisd naar Italië, maar Barcelona maakte een uur voor de start van de uitwedstrijd tegen Inter bekend dat de aanvaller geen deel uitmaakt van de selectie.

De 31-jarige Argentijn liep twee weken geleden een armbreuk op. Hij speelde ook al niet mee in het eerste duel met Inter, dat Barcelona met 2-0 won.

Trainer Ernesto Valverde kondigde maandag al aan dat hij pas op het laatste moment een besluit zou nemen over het wel of niet meespelen van Messi. "Gezien zijn spel en zijn bewegingen gaat het goed, maar we moeten het afwachten", zei hij.

FC Barcelona won tot nu toe alle drie de groepswedstrijden in de Champions League. Inter staat met zes punten tweede in poule B. Tottenham Hotspur en PSV hebben ieder één punt.

Inter-Barcelona en Tottenham Hotspur-PSV zijn om 21.00 uur begonnen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond elke Eredivisie-speelronde en de Europese avonturen van de Nederlandse clubs? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Bekijk het programma en de standen in de Champions League