Benfica leeft in crisissfeer toe naar de belangrijke thuiswedstrijd van woensdag tegen Ajax in de groepsfase van de Champions League. De Portugese club is er alles aan gelegen te breken met een serie van drie nederlagen op rij.

Benfica verloor na het eerste duel met Ajax (1-0) in de competitie van Belenenses (0-2) en Moreirense (1-3). Fans van de landskampioen van 2014, 2015, 2016 en 2017 wapperden vrijdag met witte zakdoekjes na het derde doelpunt van het bescheiden Moreirense voor rust. Ze vroegen luidkeels om het ontslag van trainer Rui Vitória.

Voorzitter Luís Filipe Vieira heeft inmiddels zijn vertrouwen uitgesproken in de Portugees die Benfica na 2015 de derde en vierde landstitel op rij bezorgde. Hij benadrukte ook hoe belangrijk de Champions League voor zijn club is.

"Ik beschouw dat niet als extra druk. Ik ben ook niet met mijn positie bezig. Winnen van Ajax, dat is het enige wat nu voor mij telt", reageerde Vitória dinsdag op zijn persconferentie voorafgaand aan de clash tegen de Amsterdammers.

"Na de klassieker van vorige maand tegen FC Porto was alles nog fantastisch. In Amsterdam hebben we een beetje ongelukkig verloren, maar het kan niet zo zijn dat we er nu niets meer van kunnen."

"We moeten hard werken om hier weer uit te komen. Daar hebben we ook het publiek bij nodig. Die steun is ontzettend belangrijk. Het gaat nu niet om trainer Vitória. Het gaat om het elftal."

Samenvatting Ajax-Benfica (1-0)
240
Samenvatting Ajax-Benfica (1-0)

Achterstand van vier punten op Ajax en Bayern

Benfica heeft een achterstand van vier punten op Ajax en Bayern München en alleen een zege op de nummer twee van Nederland brengt de club uit Lissabon dus weer terug in de race om de bovenste plaatsen van de poule.

Als Benfica voor de vierde keer op rij verliest, is het avontuur in de Champions League over twee groepsduels definitief voorbij.

"We zullen met durf en vertrouwen moeten spelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn ploeg juist nu het goede signaal gaat afgeven", besloot Vitória.

Benfica-Ajax begint woensdag om 21.00 uur in het naar alle waarschijnlijkheid uitverkochte Estádio da Luz en staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi.

Ajax beschikt over een fitte selectie. Kasper Dolberg was na zijn uitvalbeurt van zaterdag tegen Willem II nog even een twijfelgeval, maar hij is inmiddels verlost van zijn maagproblemen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond elke Eredivisie-speelronde en de Europese avonturen van de Nederlandse clubs? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Champions League