UEFA klaagt Liverpool aan voor bekogelen spelersbus City door fans

De UEFA is donderdag een tuchtprocedure gestart tegen Liverpool. Fans van de 'Reds' bekogelden woensdag de bus van Manchester City voor de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tussen de twee Engelse clubs.

Liverpool zal zich op 31 mei bij de UEFA moeten verantwoorden voor het feit dat er onder meer flessen, blikjes en vuurwerk werden gegooid naar de bus van City, die daardoor flink beschadigd raakte.

De Europese voetbalbond heeft Liverpool bovendien aangeklaagd voor het gooien van vuurwerk en andere objecten tijdens het duel op Anfield, dat de thuisploeg van manager Jürgen Klopp met liefst 3-0 won. De return in Manchester is volgende week dinsdag.

Liverpool bood woensdagavond direct zijn excuses aan voor het gedrag van zijn supporters. "We veroordelen het wangedrag voor ons duel in de kwartfinale van de Champions League op de sterkst mogelijke manier. We bieden onze excuses aan, aan City-coach Josep Guardiola, zijn spelers, staf en officials", stond er in een verklaring van de huidige nummer drie van de Premier League.

"Het gedrag van een aantal individuen was volledig onacceptabel. De club werkt volledig mee met de autoriteiten om de schuldigen te identificeren."

Guardiola aanvaardde de excuses van Liverpool meteen. "We hadden dit niet verwacht", zei de Spaanse trainer van City. "Dit past ook niet bij Liverpool. De historie van de club is veel groter dan deze handvol onverlaten. Hopelijk gebeurt het niet nog eens."

Oefeninterlands WK-deelnemers

Oefeninterlands WK-deelnemers
Een overzicht van alle vriendschappelijke duels van de 32 landen die deelnemen aan het WK.

Selecties WK 2018

Selecties WK 2018
Eredivisie-spelers als Dolberg, Schöne, Ebuehi, Jones en Tagliafico gaan naar het WK.

Wielerkalender 2018

Wielerkalender 2018
Wanneer start de Tour de France en wanneer zijn de WK in Innsbruck?

NUwerk

Tip de redactie