Arjen Robben verwacht dat Bayern München het niet eenvoudig zal krijgen met Sevilla in de kwartfinales van de Champions League. De Nederlander gaat dinsdag met zijn ploeg op bezoek bij de Spaanse club.

Volgens Robben zal Bayern op de aanval spelen tijdens de heenwedstrijd in Spanje. "Ons doel is in de uitwedstrijd te scoren'', laat de voormalig Oranje-international weten. "Als we dat niet doen hebben zij voor de wedstrijd in Duitsland een te goede uitgangspositie."

Sevilla schakelde in de achtste finales verrassend Manchester United uit. Robben denkt dan ook dat Bayern het maximale moet geven om de Spanjaarden te verslaan.

"Sevilla is bijzonder sterk", vervolgt Robben. "De geweldige atmosfeer daar en de steun van het eigen publiek maakt de Spanjaarden alleen nog maar beter. We zullen op ons best moeten zijn om te winnen."

Thomas Müller sloot zich aan bij de woorden van zijn ploeggenoot. "In deze weken komen de wedstrijden waar we het hele seizoen op hebben gewacht", aldus de Duitser. "We weten wat ons te wachten staat in Spanje, maar we weten ook dat we sterk genoeg zijn om te winnen."

Contract

Het contract van Robben bij Bayern loopt na dit seizoen af en hij weet nog niet of hij openstaat voor verlenging van zijn verbintenis. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van de Duitse topclub liet onlangs al weten dat hij op zijn vroegst in april pas om de tafel wil met de 34-jarige aanvaller.

Op weg naar Sevilla kreeg Robben wel complimenten van Rummenigge. "We weten dat we met Arjen een fantastische speler hebben met wie we grote successen hebben beleefd. Het klopt dat hij nog geen nieuwe aanbieding voor het volgende seizoen van ons heeft."

"Dat doet niets af aan onze waardering voor hem", zegt Rummenigge. "Soms is het ook goed de zaken even te laten rusten. Binnenkort gaan we praten. Er is geen enkel probleem tussen Bayern München en Arjen Robben."

Besiktas

In de achtste finales van de Champions League rekende Bayern overtuigend af met Besiktas. De ploeg van coach Jupp Heynckes haalde in München met 5-0 uit tegen de Turken en won de return in Istanbul met 1-3.

In de Bundesliga is Bayern al bijna zeker van de landstitel. Als de ‘Rekordmeister’ komende zaterdag wint bij FC Augsburg, wordt het voor de 28e keer kampioen van Duitsland. Mocht de ploeg punten verspelen, pakt het ook de landstitel als Schalke 04 later op de dag punten laat liggen bij Hamburger SV.

De heenwedstrijd in de kwartfinales tussen Sevilla en Bayern München begint dinsdag om 20.45 uur.

Bekijk het programma in de Champions League