Makkelie fluit Champions League-duel tussen FC Barcelona en AS Roma

Danny Makkelie is maandag door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het eerste Champions League-duel tussen FC Barcelona en AS Roma. De Catalanen en de Italianen staan komende woensdag tegenover elkaar in Camp Nou.

Makkelie wordt tijdens de wedstrijd bijgestaan door assistent-scheidsrechters Mario Diks en Hessel Steegstra. Jan de Vries fungeert als vierde official, terwijl Kevin Blom en Jochem Kamphuis zijn aangewezen als vijfde en zesde official.

Het wordt de vijftiende wedstrijd in de Champions League (voorrondes meegerekend) voor Makkelie. De Zuid-Hollander leidt sinds 2011 internationale wedstrijden.

Eerder dit seizoen floot de 35-jarige Makkelie al de Champions League-duels Chelsea-Atletico Madrid (1-1), Liverpool-Sevilla (2-2) en Celtic-Bayern München (1-2).

Barcelona en Roma spelen woensdag de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. Volgende week dinsdag staat de return in Italië op het programma.

Chelsea

Barcelona schaarde zich bij de laatste acht van het Europese miljardenbal door Chelsea te verslaan. De Spanjaarden speelden in Londen met 1-1 gelijk en waren in de return met 3-0 te sterk voor de Engelsen.

Roma rekende in de achtste finales af met Shakhtar Donetsk. In de eerste wedstrijd wonnen de Oekraïners nog met 2-1, maar in Rome zegevierde de ploeg van coach Eusebio Di Francesco met 1-0.

De heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tussen FC Barcelona en AS Roma begint woensdagavond om 20.45 uur.

Bekijk het programma in de Champions League

Oefeninterlands WK-deelnemers

Oefeninterlands WK-deelnemers
Een overzicht van alle vriendschappelijke duels van de 32 landen die deelnemen aan het WK.

Selecties WK 2018

Selecties WK 2018
Eredivisie-spelers als Dolberg, Schöne, Ebuehi, Jones en Tagliafico gaan naar het WK.

Wielerkalender 2018

Wielerkalender 2018
Wanneer start de Tour de France en wanneer zijn de WK in Innsbruck?

NUwerk

Tip de redactie