Danny Makkelie is maandag door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het eerste Champions League-duel tussen FC Barcelona en AS Roma. De Catalanen en de Italianen staan komende woensdag tegenover elkaar in Camp Nou.

Makkelie wordt tijdens de wedstrijd bijgestaan door assistent-scheidsrechters Mario Diks en Hessel Steegstra. Jan de Vries fungeert als vierde official, terwijl Kevin Blom en Jochem Kamphuis zijn aangewezen als vijfde en zesde official.

Het wordt de vijftiende wedstrijd in de Champions League (voorrondes meegerekend) voor Makkelie. De Zuid-Hollander leidt sinds 2011 internationale wedstrijden.

Eerder dit seizoen floot de 35-jarige Makkelie al de Champions League-duels Chelsea-Atletico Madrid (1-1), Liverpool-Sevilla (2-2) en Celtic-Bayern München (1-2).

Barcelona en Roma spelen woensdag de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. Volgende week dinsdag staat de return in Italië op het programma.

Chelsea

Barcelona schaarde zich bij de laatste acht van het Europese miljardenbal door Chelsea te verslaan. De Spanjaarden speelden in Londen met 1-1 gelijk en waren in de return met 3-0 te sterk voor de Engelsen.

Roma rekende in de achtste finales af met Shakhtar Donetsk. In de eerste wedstrijd wonnen de Oekraïners nog met 2-1, maar in Rome zegevierde de ploeg van coach Eusebio Di Francesco met 1-0.

De heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tussen FC Barcelona en AS Roma begint woensdagavond om 20.45 uur.

Bekijk het programma in de Champions League