Dani Carvajal mist het heenduel van Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De verdediger is door de UEFA geschorst vanwege het opzettelijk incasseren van een gele kaart in de groepswedstrijd tegen APOEL Nicosia (0-6 winst) op 21 november.

Carvajal kreeg de prent in de laatste minuut na opzichtig treuzelen bij een ingooi. Door die bewuste actie miste de 25-jarige Spanjaard woensdagavond het laatste groepsduel met Borussia Dortmund.

Daardoor zou Carvajal zonder gele kaarten op zak aan de knock-outfase van de Champions League kunnen beginnen, maar de UEFA kreeg lucht van het plan en besloot Carvajal aan te klagen.

De disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond kon Carvajal voor twee extra wedstrijden schorsen, maar sluit de verdediger van Real Madrid alleen uit voor de heenwedstrijd van de 'Koninklijke' in de achtste finales.

Loting

Maandag wordt bekend wie de tegenstander wordt van Real, want om 12.00 uur is de loting in het Zwitserse Nyon.

De ploeg van trainer Zinedine Zidane voegde zich als nummer twee in groep H bij de laatste zestien en treft in de achtste finale zodoende een groepswinnaar. 

De heenwedstrijden worden op 13 en 14 februari afgewerkt en de returns volgen een week later. 

Bekijk de uitslagen en de standen in de Champions League