De openingstreffer van Napoli in het Champions League-duel met Feyenoord is het vroegste tegendoelpunt ooit voor de Rotterdammers in Europees verband.

Feyenoord kwam woensdagavond al na 1 minuut en 33 seconden met 0-1 achter door een goal van Piotr Zielinski. De Pool schoot de bal van dichtbij in het dak van het doel.

Het vorige snelste tegendoelpunt van Feyenoord in een Europese wedstrijd viel medio september in het eerste groepsduel van de Rotterdammers met Manchester City.

Toen incasseerde de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst na 1 minuut en 36 seconden een treffer. John Stones bracht City destijds op voorsprong en leidde daarmee een 0-4 zege in De Kuip in.

Nicolai Jörgensen zorgde na ruim een halfuur spelen voor de gelijkmaker tegen Napoli. De Deense spits maakte daarmee het vierhonderdste doelpunt voor Feyenoord in Europa.

Feyenoord pakte in zijn eerste vijf groepsduels in de Champions League geen enkel punt en is al uitgeschakeld in Europa. Napoli kon zich bij een overwinning op de Rotterdammers en een nederlaag van Shakhtar Donetsk tegen City plaatsen voor de achtste finales.

Live op de hoogte blijven van de Champions League? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen en de standen in de Champions League