​Feyenoord moet het in het afsluitende Champions League-duel met Napoli stellen zonder Karim El Ahmadi en mogelijk ook zonder Sofyan Amrabat.

De knieblessure van El Ahmadi lijkt mee te vallen, waardoor hij er volgende week mogelijk al weer bij is tegen FC Utrecht. De 32-jarige aanvoerder moest zich zaterdag in de slotfase van de gewonnen competitiewedstrijd tegen Vitesse (1-0) laten vervangen door Jens Toornstra nadat hij verkeerd terechtkwam.

De medische staf van de landskampioen laat weten pas maandag met een diagnose naar buiten te komen, als alle onderzoeken zijn afgerond. Het AD meldt dat Amrabat een enkelblessure overhield aan het duel met Vitesse na een botsing met doelman Brad Jones. Zijn meespelen woensdag tegen Napoli is twijfelachtig.

Trainer Giovanni van Bronckhorst vreesde na de eerste Eredivisie-zege in De Kuip sinds 27 augustus nog voor ernstigere schade, maar kan dus opgelucht ademhalen en op korte termijn weer een beroep doen op zijn captain.

Eer

Het nog puntloze Feyenoord is na vijf wedstrijden al uitgeschakeld in Europa en kan alleen nog de eer redden tegen de Italianen.

Feyenoord hoopt El Ahmadi klaar te stomen voor het uitduel van volgende week zondag met concurrent FC Utrecht. Feyenoord staat heeft na veertien speelrondes één punt meer dan de Domstedelingen.

El Ahmadi en Amrabat kregen afgelopen vrijdag bij de loting voor de groepsfase van het WK te horen dat ze het komende zomer met Marokko op mogen nemen tegen Portugal, Spanje en Iran.

Live op de hoogte blijven van alle duels in de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie