De Europese voetbalbond UEFA gaat Real Madrid-verdediger Dani Carvajal aanklagen voor het opzettelijk incasseren van een gele kaart in de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia van dinsdagavond.

Carvajal kreeg de prent in de laatste minuut van het door Real met 0-6 gewonnen duel nota bene wegens tijdrekken bij het nemen van een ingooi.

Door de gele kaart is Carvajal automatisch geschorst voor de laatste groepswedstrijd tegen Borussia Dortmund, maar begint hij aan de knock-outronde zonder eerdere gele kaarten op zak. Real is net als Tottenham Hotspur in groep D al zeker van overwinteren in het miljoenenbal.

De disciplinaire commissie van de UEFA doet op 7 december uitspraak en kan Carvajal voor twee extra wedstrijden schorsen.

Mourinho

In 2010 onderzocht de UEFA ook al twee spelers van Real Madrid voor het bewust incasseren van gele kaarten. Xabi Alonso en Sergio Ramos kregen op 23 november 2010 allebei in de slotfase hun tweede gele kaart in het met 0-4 gewonnen duel met Ajax.

Beide spelers konden daardoor met een schone lei aan de knock-outfase beginnen. Destijds werd José Mourinho, toenmalig trainer van Real, voor twee wedstrijden geschorst (één voorwaardelijk) omdat hij opdracht zou hebben gegeven aan Alonso en Ramos om met opzet een tweede gele kaart te krijgen. Real moest ook een boete van 120.000 euro betalen.