Sevilla-coach Berizzo lijdt aan prostaatkanker

Sevilla-trainer Eduardo Berizzo is gediagnosticeerd met prostaatkanker. Dat heeft de Spaanse club woensdagochtend bekendgemaakt. Dinsdag speelde Berizzo met zijn ploeg na een 0-3 achterstand bij rust met 3-3 gelijk tegen Liverpool in de Champions League.

Na de gelijkmaker in blessuretijd van Guido Pizarro vierden de spelers van de Spanjaarden de treffer uitbundig met de Argentijnse coach. Na afloop werd duidelijk waarom: de 48-jarige trainer heeft prostaatkanker.

"Onderzoek moet uitwijzen welke stappen er gemaakt moeten worden met betrekking tot de behandeling", zo laat Sevilla weten via een persbericht. "Sevilla steunt de coach maximaal en wenst hem een spoedig herstel." 

Volgens de website Sevillainfo.es maakte Berizzo zijn ziekte bij een 0-3 achterstand in de pauze bekend bij de selectie. Dat zou de spelers na rust hebben geïnspireerd tot een comeback.

Overwintering

De Argentijn is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer in Sevilla. In de Primera Division bezet de ploeg de vijfde plek. Na het gelijkspel tegen Liverpool staan de Spanjaarden met acht punten uit vijf duels tweede in groep E van de Champions League.

Op 6 december gaat Sevilla op bezoek bij hekkensluiter NK Maribor. Bij een zege is de ploeg verzekerd van overwintering in de Champions League.

Bekijk de standen en het programma in de Champions League

Live op de hoogte blijven van de Champions League? Download de NUsport-app

Kwalificatie-eisen Pyeongchang 2018

Kwalificatie-eisen Pyeongchang 2018
Hoe kunnen de Nederlandse sporters zich plaatsen voor de Olympische Winterspelen?

NUwerk

Tip de redactie