Feyenoord krijgt woensdag in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk te maken met een Griekse scheidsrechter. De UEFA heeft Anastasios Sidiropoulos aangesteld voor het groepsduel in het Metalist-stadion van Kharkiv.

Shakhtar, de kampioen van Oekraïne, speelt dit seizoen zijn thuiswedstrijden in het noordelijk gelegen Kharkiv vanwege de aanhoudende onrust in het oosten van het land rond Donetsk.

Sidiropoulos leidde vorige maand in Amsterdam de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Bulgarije (3-1). De Griek kwam toen één Feyenoorder tegen, Tonny Vilhena.

De landskampioen traint dinsdag in de eigen Kuip en vliegt daarna naar Kharkiv. Feyenoord maakt niet van de gelegenheid gebruik om daar nog te trainen in het stadion. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst is na drie groepswedstrijden nog altijd puntloos in de Champions League.

De Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük leidt donderdag in de Noorse stad Trondheim de wedstrijd tussen Rosenborg BK en Zenit Sint-Petersburg in de Europa League.

Samenvatting Feyenoord-Shakhtar Donetsk (1-2)
300
Samenvatting Feyenoord-Shakhtar Donetsk (1-2)

De wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk en Feyenoord is woensdag live te zien op NU.nl. De uitzending begint om 20.00 uur en de aftrap is om 20.45 uur. Na afloop zijn er ook video's van de andere wedstrijden te zien.

Live op de hoogte blijven van alle duels in de Champions League? Download de NUsport-app