El Ahmadi noemt nederlaag Feyenoord tegen Napoli onnodig

Karim El Ahmadi baalde na het 3-1 verlies van Feyenoord in het uitduel met Napoli in de Champions League vooral van de manier waarop de doelpunten tot stand kwamen.

"Dit was zo onnodig", zei een teleurgestelde El Ahmadi na afloop van de wedstrijd bij Veronica. "We geven de goals zo makkelijk weg. We hebben onszelf door persoonlijke fouten uit de wedstrijd gehaald."

Feyenoord kwam net als in de vorige wedstrijd tegen Manchester City al vroeg op achterstand. Lorenzo Insigne zorgde in de zevende minuut voor de openingstreffer van Napoli.

Desondanks behield El Ahmadi vertrouwen in een goede afloop. "Na die vroege 1-0 was er niet zoveel aan de hand", vervolgde de aanvoerder. "We hadden het duel redelijk onder controle."

Geklungel

Door geklungel van Renato Tapia, die mocht spelen nadat Jan-Arie van der Heijden kort voor aanvang van de wedstrijd geblesseerd afhaakte, voerden Dries Mertens en José Callejon de score in de tweede helft verder op. Tussendoor miste Jens Toornstra bovendien een strafschop namens Feyenoord.

"Na de rust gaan we twee keer heel naïef in de fout en missen we ook nog een strafschop", aldus El Ahmadi. "Daar valt niet tegen te vechten. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Dit hoeft niet, maar dit kan ook niet."

De middenvelder wist niet wat de oorzaak was van het geklungel. "Ik heb geen verklaring voor dit soort fouten", baalde hij. "Maar we kunnen hier niet te lang in blijven hangen."

Geen tijd

Volgens El Ahmadi wordt het hoog tijd dat Feyenoord weer gaat presteren. "Je kunt het hebben over talenten, maar er is geen tijd voor ontwikkeling. We moeten er gewoon staan. In de Champions League worden fouten meteen afgestraft."

Door de nederlaag staat Feyenoord zonder punten laatste in groep F. De volgende wedstrijd van de Rotterdammers is op 17 oktober in De Kuip tegen Shakhtar Donetsk.

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Champions League

Trainerscarrousel Eredivisie

Trainerscarrousel Eredivisie
Er zullen volgend seizoen een flink aantal andere coaches actief zijn in de Eredivisie.

Wielerkalender 2018

Wielerkalender 2018
Wanneer begint Tom Dumoulin aan de Giro d'Italia en wanneer is de WK in Innsbruck?

NUwerk

Tip de redactie