Philippe Coutinho, die aast op een vertrek naar FC Barcelona, zit niet in de Liverpool-selectie die maandag naar Duitsland afreist voor de heenwedstrijd in de play-offs van de Champions League tegen Hoffenheim.

Coutinho behoort niet tot de 22 namen die Liverpool maandag bekendmaakte. Georginio Wijnaldum zit wel in de selectie.

De 25-jarige Coutinho ontbrak afgelopen week al op de training van de 'Reds' en hij deed ook niet mee in het eerste competitieduel van Liverpool met Watford van zaterdag (3-3), officieel vanwege een rugblessure.

De Braziliaan staat echter ook al weken in de warme belangstelling van FC Barcelona, dat een opvolger zoekt voor de naar Paris Saint-Germain vertrokken Neymar. De Catalanen zouden een bod van 100 miljoen euro hebben neergelegd, maar dat is geweigerd door Liverpool.

De club van manager Jürgen Klopp meldde vrijdag in een officiële verklaring dat Coutinho deze transferperiode niet zal vertrekken, maar de spelmaker legde zich daar volgens Engelse media niet bij neer en diende een transferverzoek in.

Mocht Coutinho in de Champions League uitkomen voor Liverpool, dan kan hij dit seizoen in dat toernooi niet meer voor een andere club spelen.

Kuipers

Het duel tussen Hoffenheim en Liverpool begint dinsdagavond om 20.45 uur. De return is volgende week woensdag op Anfield.

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft de leiding bij de heenwedstrijd in de Rhein-Neckar-Arena. De Twentse arbiter krijgt in het Duitse Sinsheim assistentie van Sander van Roekel en Erwin Zeinstra.

Mario Diks is vierde official. Pol van Boekel en Dennis Higler zijn de vijfde en zesde official.

Voor Hoffenheim betekent de wedstrijd tegen Liverpool het debuut in Europees verband. De club speelt pas sinds negen seizoenen in de Bundesliga.

Hoffenheim-Liverpool wordt dinsdagavond live uitgezonden op Veronica en NUsport. De uitzending begint om 20.00 uur.