Mitchell Dijks behoort tot de wedstrijdselectie van Ajax voor de return woensdag tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League.

Dat gaf trainer Marcel Keizer dinsdag op zijn persconferentie te kennen. De selectie van Ajax kent verder geen verrassingen.

Keizer wilde zijn opstelling voor het duel met Nice nog niet prijsgeven, maar liet wel doorschemeren dat Dijks niet aan de aftrap zal verschijnen tegen de Fransen. "Hij is fit genoeg voor een invalbeurt", was alles wat Keizer erover kwijt wilde.

De oefenmeester maakt net als in de heenwedstrijd geen gebruik van de diensten van Mateo Cassierra en Vaclav Cerny. Beide aanvallers moeten zich tevreden stellen met een plek op de tribune.

De 24-jarige Dijks leek in eerste instantie geen toekomst meer te hebben in de Johan Cruijff Arena, maar door het vertrek van de verdedigers Jairo Riedewald en Kenny Tete en de blessure van directe concurrent Daley Sinkgraven op de linksbackpositie wilde Keizer toch weer een beroep op hem doen.

De linksback werd daarom eind vorige week alsnog ingeschreven bij de Europese voetbalbond UEFA, die de voormalig international van Jong Oranje vrijdag groen licht gaf voor het beslissende duel met Nice.

Balotelli

Vorige week eindigde Nice-Ajax in 1-1. De Amsterdammers kwamen op achterstand door een doelpunt van Mario Balotelli, waarna Donny van de Beek in de tweede helft gelijkmaakte.

Tijdens de return in Amsterdam hoeft de ploeg van trainer Keizer geen rekening te houden met Balotelli, want de spits kampt met een hamstringblessure en is daardoor niet afgereisd met de selectie van Nice.

De wedstrijd tussen Ajax en Nice begint woensdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter Andre Marriner. De winnaar plaatst zich voor de play-offs om een plek in de groepsfase van de Champions League.

Bekijk het programma in de voorronde van de Champions League