Feyenoord ook in Champions League met netten voor tribunes

Feyenoord zal komend seizoen ook in de Champions League grote netten ophangen voor de tribunes in De Kuip. Daarmee wil de Rotterdamse club voorkomen dat supporters voorwerpen op het veld gooien.

Afgelopen seizoen hing Feyenoord de netten al op bij de drie thuisduels in de Europa League. Dat deed de club omdat de UEFA na wanordelijkheden tijdens de wedstrijd tegen AS Roma in februari 2015 een voorwaardelijke straf van twee duels zonder publiek uitsprak.

Bij de Europese duels van dit seizoen liet Feyenoord bovendien grote delen van de tribunes leeg, slechts 26.000 toeschouwers mochten de wedstrijden bijwonen. In de Champions League wil Feyenoord wat meer fans toelaten. De capaciteit van De Kuip bedraagt 51.000 toeschouwers.

"De netten blijven. We willen de stadioncapaciteit wel wat opkrikken in de Champions League", zegt algemeen directeur Eric Gudde dinsdag in het AD.

20 miljoen

Ondanks een lager aantal toeschouwers in De Kuip denkt Gudde dat Feyenoord minimaal 20 miljoen euro aan de Champions League-deelname overhoudt. Hij weet nog niet precies wat de club met dat geld gaat doen.

"De begroting leveren we op 15 juni in", aldus de algemeen directeur. "Er zijn legio varianten om het geld aan uit te geven."

"We realiseren twee trainingsaccommodaties, die zouden we sneller kunnen aflossen. Er is een transferbudget. We kunnen de aandelen van de Vrienden van Feyenoord terugkopen. Dat zijn enkele van de mogelijkheden. We gaan er deze maand keuzes in maken.''

Feyenoord is als landskampioen automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De loting vindt op 24 augustus plaats in Monaco. De vorige keer dat Feyenoord actief was in de Champions League was in het seizoen 2002/2003 en toen kwam de club niet door de groepsfase.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie