Voetbal

Zidane kiest voor aanval tegen Atletico ondanks 3-0 voorsprong

Real Madrid is niet van plan tegen Atletico Madrid de eigen speelstijl aan te passen en het accent op de verdediging te leggen. De 'Koninklijke' verdedigt woensdag in Vicente Calderon een 3-0 voorsprong uit de heenwedstrijd.

"Atletico heeft ook zijn wapens, maar die kunnen we alleen antwoord bieden door ons eigen pad te volgen. Dat betekent dat we gaan proberen te scoren'', zei trainer Zinedine Zidane dinsdag in aanloop naar de return in de halve finale van de Champions League.

Real won het thuisduel vorige week met 3-0 door drie doelpunten van Cristiano Ronaldo. De ploeg van Zidane is daarmee dicht bij de derde Champions League-finale in in vier jaar tijd.

Real won het belangrijkste Europese clubtoernooi al elf keer en is daarmee recordhouder. In 2014 en 2016 won de Spaanse grootmacht de finale van Atletico.

Onderschatting

Zidane waakt door de goede resultaten in het verleden voor onderschatting tegen de stadgenoot, dat voor het laatst een Europese wedstrijd speelt in Vicente Calderon.

"Het feit dat we Atletico in de vorige twee finales hebben verslagen, betekent niet zoveel voor nu. Het zou een grote fout zijn om te denken dat we wel even de finale zullen halen. We moeten ons gewoon weer bewijzen", aldus Zidane.

Real Madrid-Atletico Madrid is woensdag live te zien op Veronica, NUsport.nl en in de NUsport-app. De uitzending begint om 20.00 uur. Wil je een melding op je smartphone of tablet ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de tag 'Champions League Alert' en kies voor 'Mijn nieuws + pushbericht'.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League

Lees meer over:

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie