Real Madrid moet het begin volgende maand in de twee wedstrijden in halve finale van de Champions League tegen Atletico Madrid hoogstwaarschijnlijk stellen zonder Gareth Bale.

Bale heeft een tweedegraads spierscheuring in zijn linkerkuit opgelopen, schrijft Real dinsdag op de site van de club.

'De Koninklijke' meldt niet hoe lang Bale eruit zal liggen, maar voor een dergelijke kwetsuur staat normaal gesproken een hersteltijd van drie tot zes weken.

Volgens de Spaanse krant AS verwacht Real dat Bale over drie tot vier weken pas weer kan spelen.

Dat zou betekenen dat de Welshe vleugelspeler niet mee kan doen in de Champions League-duels met Atletico. Real speelt op dinsdag 2 mei eerst thuis tegen de stadgenoot en gaat acht dagen later op bezoek bij de ploeg van Diego Simeone.

"We hopen dat Gareth voor het einde van het seizoen nog kan terugkeren", zei trainer Zinedine Zidane dinsdag op een persconferentie.

Samenvatting Real Madrid-Bayern München (4-2)
Samenvatting Real Madrid-Bayern München (4-2)

Clasico

Bale viel zondag in de Clasico tegen FC Barcelona (3-2 nederlaag) vlak voor rust uit. Hij was pas net terug van een blessure aan zijn rechteronderbeen die hem enkele weken aan de kant had gehouden.

De oud-speler van Tottenham Hotspur miste daardoor onder meer de return in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München (4-2 zege na verlenging).

Real mist Bale in ieder geval in het competitieduel met Deportivo La Coruña van woensdagavond. De titelhouder in de Champions League heeft na de nederlaag tegen Barcelona evenveel punten als de Catalaanse rivaal, maar wel een wedstrijd minder gespeeld.

"Ik zou Bale zo weer opstellen tegen Barcelona", zei Zidane. "Hij trainde zonder problemen voor die wedstrijd, we konden deze blessure niet voorkomen."

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division