Leicester City-trainer Craig Shakespeare heeft zijn spelers gewaarschuwd voor de geniepigheid van Ateltico Madrid. Beide ploegen strijden dinsdagavond om een plek in de halve finale van de Champions League.

"Onze spelers moeten slim zijn", stelde Shakespeare. "We moeten met onze eigen wedstrijd bezig zijn en niet letten op wat de tegenstander doet."

Atletico won vorige week de heenwedstrijd in Madrid met 1-0. Volgens Shakespeare probeerden enkele spelers van de Spaanse club toen tevergeefs Leicester-spits Jamie Vardy een gele kaart aan te smeren, waardoor hij geschorst zou zijn voor de return.

Wel werd sportwetenschapper Tom Joel op aandringen van stafleden van Atletico naar de tribune gestuurd, omdat hij zonder toestemming een flesje water aan middenvelder Marc Albrighton gaf. "We moeten op onze hoede zijn voor zulke dingen en onze zaken goed op orde hebben", zei Shakespeare. "We moeten ons niet bezig houden met de bank van de tegenstander, dat is de taak van de officials."

Morgan

Overigens is het nog onzeker of  Shakespeare dinsdag in het King Power Stadium kan beschikken over Wes Morgan. De aanvoerder is herstellende van een rugblessure. Hij kon de laatste drie trainingen meedoen, maar Shakespeare besluit dinsdagochtend pas of de verdediger fit genoeg is om te starten.

Volgens Leicester-verdediger Christian Fuchs is zijn ploeg de underdog. "Atletico heeft de laatste jaren vaak op dit podium gestaan. Voor ons is het de eerste keer in de clubgeschiedenis", zei de Oostenrijker.

"We gaan gewoon keihard werken en hopen op iets moois. Misschien is het wel de laatste keer dat we in de kwartfinale van de Champions League staan."

Simeone

Atletico-trainer Diego Simeone denkt dat zijn ploeg een zware avond te wachten staat. "De twee teams zijn erg aan elkaar gewaagd, Leicester speelt op dezelfde manier als wij", aldus Simeone. "Al voor de eerste wedstrijd zei ik dat het in Leicester beslist zou worden en dat denk ik nu nog steeds. Leicester zal vanaf het begin druk zetten, dat doen ze altijd."

"Leicester heeft natuurlijk het voordeel dat ze voor hun eigen supporters spelen, de sfeer in het stadion zal geweldig zijn. We moeten ze pijn doen waar we kunnen."

De wedstrijd in het King Power Stadium begint dinsdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Italiaanse arbiter Gianluca Rocchi.

De andere kwartfinalewedstrijd, Real Madrid tegen Bayern München is dinsdag live te zien op Veronica, NUsport.nl en in de NUsport-app. De uitzending begint om 20.00 uur en de aftrap is om 20.45 uur. Op NUsport.nl zijn direct na afloop ook alle clips met hoogtepunten van deze wedstrijd en de samenvatting van Leicester-Atletico te zien.