Arjen Robben en Carlo Ancelotti zetten de sentimenten woensdag opzij wanneer zij met Bayern München hun oude werkgever Real Madrid ontmoeten in de kwartfinales van de Champions League.

De 'Rekordmeister' begint het tweeluik woensdag met een thuiswedstrijd tegen de Spaanse titelhouder.

"Na twee mooie jaren in Madrid is het voor mij altijd nog bijzonder om tegen Real te spelen", beaamt Robben, die van 2007 tot 2009 uitkwam voor de 'Koninklijke'. "Maar voor nu telt maar één ding: de volgende ronde bereiken."

Ook voor Ancelotti betekent de dubbele confrontatie me Real een ontmoeting met zijn voormalige werkgever. "Voor mij wordt het natuurlijk ook speciaal, maar het belooft bovenal een prachtige wedstrijd te worden", voorspelt de Italiaanse oefenmeester.

Laatste training Bayern in aanloop naar duel met Real

2014

Ancelotti werkte tussen 2013 en 2015 in Bernabeu en was er ook bij toen de twee Europese grootmachten voor het laatst aan elkaar gekoppeld werden. Drie seizoenen geleden was Real over twee duels met liefst 5-0 te sterk voor Duitsers.

"Wij zijn niet bezig met die wedstrijden uit 2014", verzekert Robben. "Wij hebben hen twee jaar eerder namelijk ook verslagen", wijst de Nederlander op de halve finale uit het seizoen 2011/2012. "Alleen morgen telt."

Ook volgens Ancelotti speelt de vorige geen ontmoeting geen enkele rol meer bij de Bundesliga-koploper. "Het zelfvertrouwen is aanwezig", beweert de Italiaan. "We moeten niet naar het verleden kijken."

Tip

Ancelotti kent Real naar eigen zeggen door en door, maar heeft alleen oog voor zijn eigen ploeg. "We hebben de wil om te winnen en het benodigde zelfvertrouwen. We zullen er echt alles aan doen om deze wedstrijd te winnen."

Hoewel Ancelotti niet te veel naar de tegenstander kijkt, heeft hij wel een kleine tip voor collega Zinedine Zidane bij Real. "Ik zie Ronaldo graag op de bank, Benzema op de tribune en Bale thuis op de bank", grapt de Italiaan.

Bayern-Real is woensdag live te zien op Veronica, NUsport.nl en in de NUsport-app. De uitzending begint om 20.00 uur. Op NUsport.nl zijn direct na afloop ook alle clips met hoogtepunten van deze wedstrijd en de samenvatting van Atletico Madrid-Leicester City te zien.

Wil je een melding op je smartphone of tablet ontvangen zodra woensdag de opstellingen bekend zijn voor Bayern-Real? Klik dan onder dit artikel op de tag 'Champions League Alert' en kies voor 'Mijn nieuws + pushbericht'.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League