Voetbal

Ranieri heeft ondanks afstraffing geen spijt van opstellen B-keus

Leicester City-manager Claudio Ranieri heeft er ondanks de pijnlijke 5-0 nederlaag geen spijt van dat hij woensdagavond een B-elftal opstelde in de Champions League tegen FC Porto.

"Ik heb geen spijt, want ik wilde een kans geven aan al mijn spelers", aldus Ranieri. "Als we een zege of een gelijkspel nodig hadden gehad, dan had ik mijn A-team meegenomen."

Leicester City was door dertien punten uit de eerste vijf wedstrijden voor het duel in Porto al zeker van groepswinst. Ranieri voerde daardoor liefst tien wijzigingen door in zijn basiself in vergelijking met de Premier League-wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Sunderland (2-1 nederlaag). Alleen aanvoerder Wes Morgan mocht blijven staan.

"Als je weet dat we zaterdag weer een lastige wedstrijd spelen tegen Manchester City en dat we al zeker zijn van groepswinst, waarom zou ik dan geen spelers opstellen die zich afvragen waarom ze niet spelen, terwijl we veel verliezen in de Premier League?", vroeg Ranieri zich af.

"Maar die spelers hebben hun kans niet gepakt. We maakten het Porto veel te makkelijk, ze hoefden er weinig voor te doen om te scoren. Je kunt altijd verliezen, maar je moet altijd karakter tonen en dat we hebben we te weinig gedaan."

Schuld

Porto, dat zich door de zege ook plaatste voor de achtste finales van de Champions League, leidde in het eigen Estadio do Dragão bij rust al met 3-0. In de tweede helft liep de ploeg van trainer Nuno nog verder weg bij de kampioen van Engeland.

"Dit resultaat is mijn fout, want ik heb ervoor gekozen om het team door elkaar te gooien", zei Ranieri.

"Ik ben verdrietig voor onze fans, zij verdienden meer. Ik heb niet gezien wat ik op het trainingsveld wel zie. Maar ik heb in ieder geval wel een duidelijker beeld van mijn spelers gekregen."

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie