Zinedine Zidane was niet te spreken over de tweede helft van Real Madrid tegen Borussia Dortmund. De coach zag zijn ploeg woensdag tegen de Duitsers een 2-0 voorsprong uit handen geven: 2-2.

"Ik ben best boos over hoe we de tweede helft hebben gespeeld", zei de Franse oud-topspeler na het duel in de Champions League in Santiago Bernabeu. "We hadden het duel in handen, maar we hebben het niet tot het einde weten vast te houden."

Door het gelijkspel mist Real de koppositie in de groep, die nu naar Dortmund gaat. "Ik denk dat de tweede plek voor ons uiteindelijk terecht is. Dortmund verdient het om de groep te winnen."

Zijn collega Thomas Tuchel was daarentegen trots op hoe zijn ploeg zich terug wist te vechten. "We maakten aanvankelijk te veel fouten, waardoor Real een aantal keren goed kon counteren. Daarna liep het beter en daarmee kwam ook het geloof terug in de ploeg."

Samenvatting Real Madrid-Borussia Dortmund (2-2)
Samenvatting Real Madrid-Borussia Dortmund (2-2)

Reus

Tuchel zag Marco Reus in de slotfase op aangeven van Pierre-Emerick Aubameyang de gelijkmaker binnenwerken, terwijl de spits uit Gabon eerder zelf voor 2-1 had gezorgd. Karim Benzema scoorde twee keer voor de 'Koninklijke'.

"Ik was even bang dat de pass van Aubameyang te laat kwam", zei Tuchel over de 2-2. "Gelukkig kwam Reus op volle snelheid aan en schoot hij hem binnen. Dit is een geweldig resultaat voor ons."

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League