Voetbal

Brenet ziet genoeg kwaliteit bij PSV om seizoen te redden met landstitel

Joshua Brenet vindt dat PSV goed genoeg is om na de uitschakeling in Europa het seizoen alsnog glans te geven door de landstitel te veroveren.

"We hebben genoeg kwaliteit in ons team. Ik denk daarom dat het nog goedkomt met ons dit seizoen", aldus Brenet tegen NUsport. "De landstitel is nu het enige dat nog telt. Daar gaan we 100 procent voor."

Dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen FK Rostov (0-0) brak het PSV opnieuw op dat de ploeg zeer moeizaam tot scoren komt. En dat terwijl er aanvallend weinig mutaties zijn geweest afgelopen zomer.

"Ik snap daarom ook niet waarom het contrast met vorig seizoen zo groot is", zegt Brenet. "Ik las laatst dat we de minste goals tegen krijgen van iedereen, maar duidelijk is dat we aanvallend in een dipje zitten."

"Ik wil niet de schuld leggen bij de aanvallers, maar als team zijn wij aanvallend wel minder terwijl de kwaliteit er is. Als iemand als Luuk de Jong minder in vorm is, dan moet er iemand anders opstaan."

Vijf verdedigers

De 22-jarige Brenet haalt wel enig vertrouwen uit de wedstrijd tegen Rostov, ook met het oog op de topper op 18 december in de Arena tegen Ajax. "Het liefst maak ik voor de winterstop al een hoop goed met PSV en dus moeten we een beetje spelen zoals we tegen Rostov gedaan hebben."

"We hebben het goed op slot gehouden achterin, alleen de kansen die we kregen gingen er niet in. Rostov is in zo’n wedstrijd een rotploeg om tegen te spelen. Ze kwamen duidelijk voor een punt en dat is ze nog gelukt ook."

Opvallend was dat PSV met liefst vijf verdedigers begon tegen de Russische club, hoewel de ploeg van Phillip Cocu moest scoren. Brenet kan die keuze van zijn trainer grotendeels begrijpen.

"Tegen Champions League-clubs spelen is zwaar. Dan heb je soms vijf verdedigers nodig en dus had ik deze opstelling verwacht."

"Aan de andere kant wil je winnen en doelpunten maken. In het laatste deel van de wedstrijd heeft de trainer het daarom nog omgegooid en gingen we opportunistischer spelen. Helaas vloog de bal er ook toen niet in. Het zit allemaal niet mee."

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie