Voetbal

Besiktas-coach neemt schuld van afstraffing in Kiev op zich

Besiktas-trainer Senol Gunes voelt zich verantwoordelijk voor de uitschakeling van zijn ploeg in de groepsfase van de Champions League. De Turken gingen dinsdag in de laatste speelronde met liefst 6-0 onderuit bij Dinamo Kiev.

"We zijn geschokt door dit resultaat, want we waren een team dat maar één doel had en dat was een plek in de achtste finales", treurde Gunes na afloop van het duel in Oekraïne op zijn persconferentie.

Besiktas eindigde als derde in groep B en is daardoor na de winterstop nog wel te bewonderen in de Europa League. Napoli en Benfica gaan als nummer één en twee verder in het miljoenenbal, terwijl het Europese avontuur van Dinamo Kiev voorbij is.

"Het is jammer om te constateren dat een jaar hard werken in één avond eigenlijk teniet is gedaan", zei Gunes. "We hebben een enorme nederlaag geleden, maar we zijn wel een waardevolle ervaring rijker. Het resultaat is mijn schuld, maar deze wedstrijd behoort al tot het verleden. We moeten nu gaan kijken naar onze volgende doelen."

Rode kaarten

Gunes vond wel dat zijn spelers het tegen Dinamo Kiev een beetje af lieten weten. Besiktas moest na een klein half uur spelen al met tien man verder na een rode kaart voor Andreas Beck en keek halverwege al tegen een 4-0 achterstand aan. Bovendien werd in de openingsfase van de tweede helft Vincent Aboubakar met twee keer geel van het veld gestuurd.

"Na de 1-0 verloren mijn spelers hun concentratie en keken ze verslagen rond. Ik denk dat je in zo'n situatie juist kalm en gefocust moet blijven."

Voorafgaand aan het duel raakten honderden fans van Dinamo Kiev en Besiktas slaags. Volgens lokale media moesten tien mensen in het ziekenhuis behandeld worden voor steekwonden.

Zo'n zeshonderd supporters waren bij verschillende vechtpartijen rond het Olympisch Stadion betrokken. Turkse fans zouden door de Oekraïnse supporters zijn aangevallen, toen ze onder meer met messen op zak op weg waren naar de wedstrijd.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie