Siem de Jong was dinsdag in het cruciale Champions League-duel met FK Rostov (0-0) dicht bij zijn eerste goal voor PSV. De aanvallende middenvelder beseft dat hij een goal nodig heeft om krediet op te bouwen bij het Eindhovense publiek.

"Ik heb het nog niet helemaal laten zien hier", zegt De Jong, die dinsdag in het Philips Stadion als invaller binnen de lijnen kwam. "Ik had er heel graag eentje ingeschoten. Voor mezelf, maar ook voor de club."

Het belangrijkste moment voor de 27-jarige De Jong kwam tien minuten voor tijd toen hij de grootste kans van PSV onbenut liet. Na een voorzet van Luciano Narsingh schoot hij recht op Rostov-doelman Soslan Dzhanaev.

"Ik reikte net tot de bal, maar kon hem net niet meer sturen. Anders was hij er waarschijnlijk ingegaan. Heel erg balen. Zo’n balletje moet net een keer goed vallen, dan dwing ik ook krediet af bij het publiek. Op dit moment heb ik dat nog niet echt verdiend."

Samenvatting PSV-FK Rostov (0-0)
Samenvatting PSV-FK Rostov (0-0)

Fluitconcert

De onvrede bij de PSV-aanhang over de prestaties van de ploeg was hoorbaar tegen Rostov. De Jong kwam een halfuur voor tijd zelfs onder een snerpend fluitconcert in het veld. Santiago Arias maakte voor hem plaats.

"Maar ik had niet het idee dat dat fluiten specifiek voor mij bedoeld was. Ik denk dat het misschien was omdat ze liever wilden dat er een centrale verdediger uit zou gaan."

"Uiteindelijk gingen we in het laatste kwartier wel echt aanvallender spelen. We wilden iets forceren en creëerden ook kansen. Op het laatst werd de bal nog van de lijn gehaald. Heel jammer, we hebben er alles aan gedaan."

Cocu: 'Ik kan mijn ploeg weinig verwijten'
Cocu: 'Ik kan mijn ploeg weinig verwijten'

Stug

Door het gelijkspel eindigt PSV als laatste in groep D, waardoor het Europese avontuur voorbij is. Omdat de club ook al is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi rest voor de Eindhovenaren alleen nog de competitie.

"Ik had meer verwacht van het Europese avontuur", zegt De Jong. "Uit bij Rostov hadden we kunnen winnen en nu thuis was het moeilijk omdat zij op een gelijkspel konden spelen. Het is een heel stugge ploeg."

"Het positieve is dat we wel nog aardig wat kansen hebben gecreëerd aan het eind. Dat was in de competitiewedstrijden waarin we puntenverlies leden vaak ook het geval. We kunnen het dus wel, alleen moet die bal er een keer in. Dat moet nu in de Eredivisie dan maar gebeuren. Alleen dan kunnen we het seizoen nog redden."

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League