Volgens aanvoerder Luuk de Jong ontbrak het PSV dinsdag aan overtuiging in de afronding. Door een 0-0 gelijkspel tegen FK Rostov werden de Eindhovenaren uitgeschakeld voor Europese overwintering.

"We misten net de overtuiging om die goal te maken", concludeert de spits voor de camera van NUsport. "Je moet wel écht willen scoren."

De Jong vindt dat het niet aan de mentaliteit lag bij PSV. "We hebben gestreden en het was gewoon niet genoeg. We hebben onze kansen nog wel gekregen, maar helaas gingen die er niet in."

Toch dwongen de Brabander geen échte honderdprocentkansen af, beaamt de captain. "Zij spelen zo compact, zo verdedigend. Doordat ze thuis gewonnen hadden van Bayern weten ze dat ze niet hoeven te komen."

"Het was moeilijk om er doorheen te komen. We hebben die kansjes uiteindelijk wel gekregen in het laatste kwartier, maar dan moet je wel scoren."

Luuk de Jong: 'We misten overtuiging om het af te maken'
Luuk de Jong: 'We misten overtuiging om het af te maken'

Scheidsrechter

In de absolute slotfase hoopte De Jong nog op een strafschop, maar hij vond tot zijn ongenoegen geen gehoor bij de Duitse scheidsrechter Deniz Aytekin

"Bij elk klein duwtje dat ik geef, is het een vrije trap", klaagt De Jong. "Mijn hoofd wordt bijna van m'n lichaam getrokken en dat zien ze dan weer over het hoofd."

Cocu

Hoewel het gehoopte doelpunt uitbleef, vond trainer Phillip Cocu dat hij zijn ploeg niets kon verwijten. "Een tegenvallend resultaat wil niet zeggen dat je slecht hebt gespeeld. We hebben alles gedaan wat binnen onze mogelijkheden lag."

Cocu had tot het einde toe het gevoel dat een overwinning en daarmee plaatsing voor de Europa League binnen handbereik lag. "We hebben net niet het geluk kunnen afdwingen om die ene goal te maken. Wat dat betreft is het terecht dat we eruit liggen."

Samenvatting PSV-FK Rostov (0-0)
Samenvatting PSV-FK Rostov (0-0)

​"De eerste helft zochten we naar de mogelijkheden en na rust begonnen we steeds aanvallender te spelen en drongen we Rostov terug", verklaart Cocu de speelwijze. "Als dan in het laatste kwartier de goal valt, zegt iedereen dat we het tactisch goed hebben opgebouwd."

De vroege uitschakeling in Europa is een grote tegenvaller voor PSV, dat het vorig seizoen in de achtste finales Atletico Madrid nog heel moeilijk maakte. "We kunnen concluderen dat we de vorm en het absolute niveau van vorig seizoen nu niet hadden."

Cocu: 'Ik kan mijn ploeg weinig verwijten'
Cocu: 'Ik kan mijn ploeg weinig verwijten'

​​Bekijk de uitslagen en de standen in de Champions League