PSV moet vrezen dat het dinsdag de vierde Nederlandse ploeg wordt die zonder zege de groepsfase van de Champions League afsluit. De Eindhovenaren nemen het in het Philips Stadion op tegen FK Rostov.

PSV was in het seizoen 1992/1993 ook al de eerste Nederlandse ploeg zonder zege. Destijds werd alleen uit tegen FC Porto (2-2) een punt gepakt. Willem II veroverde in 1999 twee punten door gelijke spelen tegen Spartak Moskou (1-1) en Girondins Bordeaux (0-0).

De derde en voorlopig laatste Nederlandse ploeg zonder zege in een Champions League-campagne was AZ in 2009.

De Alkmaarse club leek in de laatste groepswedstrijd te gaan winnen bij Standard Luik, totdat nota bene doelman Sinan Bolat in blessuretijd de 1-1 binnenkopte. Ook thuis tegen Standard (1-1), Olympiakos (0-0) en Arsenal (1-1) speelde AZ gelijk.

Vijf dingen die je moet weten over PSV-FK Rostov
Vijf dingen die je moet weten over PSV-FK Rostov

Europa League

Dit seizoen heeft PSV tot dusver pas een punt gepakt in groep D. Op bezoek bij Rostov werd met 2-2 gelijkgespeeld en van Bayern München en Atletico Madrid werd twee keer verloren.

Rostov won wel een keer van Bayern (3-2) en dus moet PSV dinsdagavond winnen van de Russen om derde te worden en het Europese avontuur te vervolgen in de knock-outfase van de Europa League.

PSV tegen Rostov begint dinsdag om 20.45 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van de Duitser Deniz Aytekin.

De wedstrijd wordt uitgezonden op NUsport.nl en Veronica. De voorbeschouwing begint om 20.00 uur. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van PSV en Rostov bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk het programma en de stand in de Champions League