Ronald de Boer vindt dat PSV-trainer Phillip Cocu aanvoerder Luuk de Jong woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid niet op moet stellen.

"Ik zie dat De Jong met zichzelf in de knoop zit", zegt Ronald de Boer die woensdag een van de analisten zal zijn bij de live-uitzending van de wedstrijd in Madrid op Veronica en NUsport.

"Aangezien ze zich toch niet kwalificeren en de belangrijkste wedstrijd tegen FK Rostov is, zou ik het niet gek vinden om hem tegen Atletico op de bank te laten."

Volgens De Boer is de wedstrijd tegen de Spanjaarden zelfs de uitgelezen mogelijkheid om De Jong, die al bijna twee maanden geen goal gemaakt heeft, rust te geven.

"Cocu zit nu lang genoeg bij de club om zo een beslissing te kunnen nemen. Hij moet hem uitleggen dat het niet met hem heeft te maken, maar dat hij hem wat rust gunt. PSV moet deze wedstrijd zien als een warming-up richting Rostov, dan hebben ze een frisse De Jong nodig."

Vijf dingen die je moet weten over Atletico Madrid-PSV
Vijf dingen die je moet weten over Atletico Madrid-PSV

Ondanks de doelpuntendroogte vindt De Boer, die in Spanje bij FC Barcelona speelde, dat De Jong nog steeds belangrijk is voor het team. 

"Hij is in mijn ogen nog steeds de eerste spits. In de competitie moet hij wel spelen, daar kan hij zijn vertrouwen opkrikken door doelpunten te scoren. De kans dat hij dat doet in de Eredivisie is groter dan in de Champions League."

Vorm

PSV werkt met weinig vertrouwen toe naar de wedstrijd in Estadio Vicente Calderon, omdat slechts twee van de laatste tien wedstrijden gewonnen werden. De Boer wil echter niet spreken van crisis in Eindhoven.

"Het is een topclub en daarom wordt er gauw gesproken over een crisis. Maar crisis is een te groot woord, al beleeft PSV duidelijk een mindere periode. Het is ook moeilijk om te zeggen wanneer de ommekeer komt."

De Boer verwacht niet dat die ommekeer woensdagavond in Madrid zal komen. "Als je de vorm ziet waarin PSV zit en dat vergelijkt met Atletico, de Europese top, dan heeft PSV in principe weinig kans."

"Maar er zijn genoeg voorbeelden waarin is bewezen dat een ploeg kan stunten. Als PSV tien keer tegen Atletico speelt zal het waarschijnlijk zeven keer verliezen, twee keer gelijk spelen en een keer winnen. Dus de kans op een goed resultaat is er altijd." 

"Bovendien weet PSV nog van vorig seizoen dat ze het Atletico lastig kunnen maken. Maar als je me vraagt om er één euro op in te zetten zou ik dat niet doen. Ik voorspel een 3-0 overwinning voor Atletico."

Atletico Madrid-PSV wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NUsport.nl en Veronica.
Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Atletico Madrid en PSV bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Champions League