Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel is blij met de uitstekende rentree van Marco Reus. De Duits international scoorde dinsdagavond in het Champions League-duel met Legia Warschau (8-4) liefst drie keer.

"Fysiek is hij al op het absolute topniveau. Zijn terugkeer is superbelangrijk. We kunnen onze doelen niet bereiken zonder Marco", aldus Tuchel, die Reus zes maanden moest missen, tegen Kicker

De 27-jarige aanvaller was sinds mei uitgeschakeld door een blessure aan het schaambeen, waardoor hij onder meer het EK in Frankrijk miste.

"Het was de hoogste tijd dat hij terugkeerde", vindt Tuchel. "In de zomer zijn we door tranfers met Mats Hummels, Ilkay Gündogan en Henrikh Mkhitaryan drie belangrijke spelers kwijtgeraakt. Met Marco viel er nog een vierde weg. Het was een geweldige rentree, fantastisch dat hij zo hard gewerkt heeft."

De aanvaller was zelf ook tevreden. Hij mocht bij zijn rentree meteen de aanvoerdersband dragen. "Na zo'n lange tijd van afwezigheid is dit een prachtige comeback", aldus Reus, die vanwege zijn hattrick de wedstrijdbal mee naar huis nam.

"Ik heb hard getraind, deze wedstrijd was een belangrijke stap voor mij. Maar ik mis nog steeds een paar procenten voordat ik weer honderd procent fit ben."

Bekijk hier alle 12 (!) doelpunten bij Borussia Dortmund-Legia Warschau
Bekijk hier alle 12 (!) doelpunten bij Borussia Dortmund-Legia Warschau

Weidenfeller

Alleen Roman Weidenfeller was ontevreden na het doelpuntenfestijn in Dortmund. De 36-jarige doelman speelde pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen en moest meteen vier tegentreffers incasseren.

"Voor mij is het niet aangenaam", zei Weidenfeller, die bij de 8-4 overwinning de geblesseerde Roman Bürki verving. "Ik had mijn rentree in de basis anders voorgesteld."

"Aanvallend hebben we een hele goede wedstrijd gespeeld. Maar er zijn ook enkele punten die we nog eens goed moeten bespreken. Dit is de Champions League, daar moet je altijd agressief spelen en geen ruimtes weggeven. We mogen nooit vier tegentreffers krijgen", reageerde de ervaren keeper.

Borussia Dortmund was al zeker van een plek in de achtste finales en strijdt op 7 december in zijn laatste pouleduel om de groepswinst met Real Madrid.

Bekijk de stand, uitsagen en het programma van de Champions League.