Marvin Zeegelaar en Bas Dost baalden dinsdagavond flink van de nederlaag van Sporting Lissabon tegen Real Madrid en de daarmee gepaarde uitschakeling in de Champions League.

De Portugezen moesten voor de eigen aanhang een ongelukkige nederlaag slikken tegen de 'Koninklijke' (1-2). "Er had meer in gezeten", analyseerde linksback Zeegelaar voor de camera van NUsport.

"We krijgen een kutdoelpunt tegen in de laatste paar minuten, dat is ons vaker gebeurd. En die rode kaart helpt natuurlijk ook niet erg mee. We hadden een paar goede kansen, maar als-ie er niet in gaat, dan win je niet."

Samenvatting Sporting Lissabon-Real Madrid (1-2)
Samenvatting Sporting Lissabon-Real Madrid (1-2)

Spits Dost rekende zichzelf dat enigszins aan. "In de eerste helft kreeg ik een goede mogelijkheid. Het is jammer dat ik die kans niet benut", aldus de Oranje-international, die een kwartier voor tijd in de punt van de aanval plaats moest maken voor de Braziliaan André.

"Ik maak bij die mogelijkheid de fout dat ik de bal afspeel, terwijl ik het zelf had moeten doen", vond Dost achteraf. "Ik moet dan gewoon zelfzuchtiger zijn, soms ben ik nog te lief."

Beide Nederlanders vonden dat Sporting allerminst onderdeed voor Real, dat zich verzekerde van een ticket voor de achtste finales. "Ik vind dat we bij vlagen goed hebben gespeeld", zei Zeegelaar.

Dost sloot zich bij de woorden van zijn ploeggenoot aan. "We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen." Hij gaf ook de eigen supporters een compliment. "Als je ziet hoe Cristiano Ronaldo, die hier is opgegroeid, wordt geëerd, dan is dat mooi om te zien. Al is hij van de tegenstander."

Zuur

Toch is het Champions League-avontuur na dinsdag voorbij voor de Portugezen. "Het was een mooie ervaring om tegen grote teams te spelen", zei Zeegelaar. "Natuurlijk wil je doorgaan, maar het is niet anders."

In alle vier ontmoetingen met Real en Borussia Dortmund ging Sporting maar nipt onderuit. "Het was steeds maar een goaltje verschil. Dat is natuurlijk heel erg zuur, maar wat kan je eraan doen?"

Over twee weken strijdt de club uit Lissabon in een onderling duel met hekkensluiter Legia Warschau om Europese overwintering. De nummer drie van de poule plaatst zich voor de knock-outfase van de Europa League.

Zeegelaar baalt stevig van late tegentreffer
Zeegelaar baalt stevig van late tegentreffer

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Champions League