​Trainer Phillip Cocu en verdediger Hector Moreno hopen woensdag voor een ommekeer bij PSV te kunnen zorgen in het Champions League-duel met Atletico Madrid.

De Eindhovenaren wachten al drie wedstrijden op een overwinning en beseffen dat met een goed resultaat de negatieve spiraal doorbroken kan worden in Estadio Vicente Calderon.

"Je moet kijken of je juist in zo'n moeilijke situatie dit soort wedstrijden aan kan grijpen om uit die moeilijke fase te komen", zegt Cocu op de persconferentie in Madrid.

Vijf dingen die je moet weten over Atletico Madrid-PSV
Vijf dingen die je moet weten over Atletico Madrid-PSV

PSV is al uitgeschakeld voor de volgende ronde van het miljoenenbal, maar met het oog op Europese overwintering staat er nog wel wat op het spel. "We moeten zien of we er een gelijkspel of zelfs meer uit kunnen slepen, want we willen door in de Europa League."

Ook Moreno is doordrongen van het belang van de clash met de verliezend finalist van vorig seizoen. "We moeten strijd leveren, want voor ons is het een belangrijke wedstrijd. Ook om de negatieve spiraal te doorbreken. Dit soort wedstrijden zijn daar ideaal voor."

Voetbalsfeer

Cocu is daarom niet van plan om met een verzwakte basisopstelling aan te treden in Spanje. "We kijken niet naar het duel met ADO van aanstaande zaterdag", verzekert de coach, die echter geen onnodige risico's wil nemen. "Spelers moeten wel honderd procent fit zijn."

Wie er sowieso niet bij is, is Andres Guardado. PSV zal de Mexicaanse controleur wel missen, verwacht zijn landgenoot Moreno. "Hij is belangrijk, want hij zorgt voor balans. Maar ik weet zeker dat zijn vervanger er klaar voor is."

​Zowel Moreno als Cocu kijkt uit naar de terugkeer in Estadio Vicente Calderon. Beiden speelden in Spanje, maar herinneren zich ook nog de ontmoeting van vorig jaar in de achtste finales. PSV sneuvelde toen na een penaltyserie.

"We hebben mooie herinneringen. Al was het resultaat toen bitter, omdat we zo dicht bij de kwartfinales waren", aldus Moreno, die bijval krijgt van zijn trainer. "Er hangt hier een pure voetbalsfeer, die kenmerkend is voor de club en de fans."

Atletico Madrid-PSV is woensdag live te zien op Veronica, NUsport.nl en in de nieuwe NUsport-app. De uitzending begint om 20.00 uur, de aftrap is om 20.45 uur. Op NUsport.nl zijn direct na afloop ook alle clips met hoogtepunten van deze wedstrijd en samenvattingen van deze en andere groepswedstrijden te zien.

Wil je een melding op je smartphone of tablet ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn voor Atletico-PSV? Klik dan onder dit artikel op de tag 'Champions League Alert' en kies voor 'Mijn nieuws + pushbericht'. Zodra de opstellingen bekend zijn ontvang je een melding op je smartphone of tablet.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League