Voetbal

PSG-verdediger Aurier mag Engeland niet in en ontbreekt tegen Arsenal

Paris Saint-Germain kan woensdagavond in het Champions League-duel met Arsenal in Londen niet beschikken over Serge Aurier. De 23-jarige Ivoriaan mag Engeland niet in op last van de Britse autoriteiten.

Aurier kreeg op 21 oktober een visum toegewezen, maar die is op 16 november weer ingetrokken door het ministerie van Justitie.

De Britse autoriteiten weigeren Aurier toegang tot het land, omdat hij op 30 september is veroordeeld voor fysiek geweld tegen twee agenten in Parijs. De rechtsback kreeg twee maanden gevangenisstraf opgelegd.

Paris Saint-Germain heeft geen goed woord over voor de beslissing van Engeland om Aurier te weigeren, aangezien hij in beroep is gegaan. De Franse topclub vindt dan ook dat zijn speler de kans moet krijgen om diens onschuld te bewijzen.

Integriteit

"Deze beslissing tast de integriteit van de Champions League aan", zo laat Paris Saint-Germain in een statement weten. "De autoriteiten hebben bovendien geen rekening gehouden met het hoger beroep en daarmee de mogelijke onschuld van onze speler."

"Daarnaast balen we van de manier van communiceren. We werken al zes dagen aan een oplossing en krijgen vandaag pas te horen dat hij niet toegelaten wordt. Dat beschouwen we als een gebrek aan respect voor onze club."

Paris Saint-Germain en Arsenal zijn al zeker van overwintering in de Champions League. Beide clubs hebben tien punten uit vier wedstrijden en strijden alleen nog om de groepswinst.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League

Oefeninterlands WK-deelnemers

Oefeninterlands WK-deelnemers
Een overzicht van alle vriendschappelijke duels van de 32 landen die deelnemen aan het WK.

Selecties WK 2018

Selecties WK 2018
Eredivisie-spelers als Dolberg, Schöne, Ebuehi, Jones en Tagliafico gaan naar het WK.

Wielerkalender 2018

Wielerkalender 2018
Wanneer start de Tour de France en wanneer zijn de WK in Innsbruck?

NUwerk

Tip de redactie