PSV gaat woensdagavond in het uitduel met Atletico Madrid Ajax voorbij op de ranglijst van meeste Champions League-wedstrijden.

De Eindhovenaren spelen in Estadio Vicente Calderon hun 103e wedstrijd. Ajax staat op 102 duels in het miljoenenbal.

PSV heeft tot nu toe op 32 zeges, 22 remises en 48 nederlagen achter zijn naam staan in de Champions League.

Veertien clubs hebben meer Champions League-wedstrijden gespeeld dan de Nederlandse toppers.

Real Madrid, dat dinsdagavond tegen Sporting Lissabon zijn 230e wedstrijd speelde in het toernooi dat in het seizoen 1992/1993 van start ging, is de koploper op deze lijst.

Vijf dingen die je moet weten over Atletico Madrid-PSV
Vijf dingen die je moet weten over Atletico Madrid-PSV

Mijlpaal

PSV kan in Madrid nog een andere mijlpaal bereiken, want de Brabanders zijn maar één overwinning verwijderd van vijftig zeges in Europees verband.

De statistieken spreken niet in het voordeel van een driepunter voor de ploeg van Phillip Cocu. PSV en Atletico troffen elkaar al drie keer in 2016 en twee keer werd het gelijk en één keer wonnen de Spanjaarden.

PSV wacht bovendien al zes Champions League-wedstrijden en acht Europese uitduels op een overwinning.

Atletico Madrid-PSV begint om 20.45 uur en staat onder leiding van de Wit-Russische scheidsrechter Aleksei Kulbakov.

De Spanjaarden zijn net als Bayern München al zeker van de achtste finales, terwijl PSV samen met FK Rostov strijdt om plek drie in de groep en daarmee een plek in de Europa League na de winterstop.

Atletico Madrid-PSV wordt woensdag vanaf 20.00 uur live uitgezonden op NUsport.nl en Veronica. Wil je een melding op je smartphone of tablet ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn voor Atletico-PSV? Klik dan onder dit artikel op de tag ‘Champions League Alert’ en kies voor ‘Mijn nieuws + pushbericht’. Zodra de opstellingen bekend zijn ontvang je een melding op je smartphone of tablet.

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Champions League