Bas Dost vond het woensdag "wel prettig" dat hij werd gepasseerd voor het Champions League-duel met Borussia Dortmund. Luc Castaignos was de spits bij Sporting Lissabon, dat met 1-0 verloor in het Signal Iduna Park.

"Ik vond het niet erg om op de bank te beginnen. Ik vond het zelfs wel prettig. Ik heb hier in twee maanden ontzettend veel gespeeld", vertelde Dost voor de camera van NUsport.

De spits had lovende woorden voor Castaignos, ondanks dat de voormalig Feyenoord-aanvaller al in de rust gewisseld werd. Dost zelf kwam voor hem in het veld.. "Luc verdiende het. Hij heeft keihard getraind en wat is dan mooier om in deze wedstrijd te starten?"

Hoewel Sporting bij vlagen aardig speelde, liep de ploeg wederom tegen een nederlaag aan. Overwintering in de Champions League lijkt een utopie, al is er nog een theoretische kans dat de ploeg tweede wordt. Anders wacht een strijd met Legia Warschau om een plek in de Europa League.

"Ik heb weer een goed gevoel over de wedstrijd, maar je hebt er niks aan", zei Dost. "Dortmund heeft de tweede helft geen kans gehad. Dan moet je de gelijkmaker maken."

Video: Dost vindt plek op bank niet erg

Geen scherpte

Dat het niet gelijk werd, rekende de Oranje-international ook zichzelf aan. "Ik mis de scherpte. Ik speel goed, maar ik wil doelpunten maken. Ik merk aan mezelf dat ik iets te moe ben en daar baal ik van. Ik weet dat ik goed kan voetballen, maar ik ben er nu wel klaar mee. Ik moet een goal maken." 

De 27-jarige Dost zei wel te kunnen leven met een eventuele uitschakeling in de Champions League. "Je weet dat deze poule lastig is en we hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen. We zijn nog net niet goed genoeg en dat is begrijpelijk."

Video: Samenvatting Dortmund-Sporting

Bekijk de uitslagen en de standen in de Champions League