Davy Pröpper vindt niet dat PSV al ontevreden mag zijn over het Champions League-avontuur nu de Eindhovenaren een plek in de achtste finales van het miljoenenbal kunnen vergeten.

"Een derde plaats en overwinteren in de Europa League is wat iedereen al een beetje had verwacht. Als we dat halen, dan hebben we het gewoon goed gedaan", vertelt Pröpper, die dinsdag met de Brabanders thuis met 1-2 van Bayern München verloor.

De middenvelder vindt alleen wel dat PSV de uitschakeling langer had moeten uitstellen. "Tegen Atletico Madrid (1-0 verlies, red.) hadden we kans op meer. Rostov (2-2, red.) konden we verslaan. Er zat dus meer in."

De 25-jarige middenvelder beseft ook dat het contrast met het Champions League-avontuur van vorig jaar groot is. Destijds hield de Eindhovense club CSKA Moskou en Manchester United achter zich in de groepsfase.

"Wat toen op beslissende momenten goed ging, ging nu net verkeerd. Penalty’s mis, doelpunt wel of niet goedgekeurd. Zoals ik al zei: er zat meer in. Aan de andere kant is dit wel een zwaardere poule. Bayern is van wereldklasse. Atletico is ook top, al wil ik over drie weken wel graag een puntje pakken in Madrid. En daarna Rostov verslaan."

Video: Samenvatting PSV-Bayern München

Acht kansen

Pröpper tankt vertrouwen uit het feit dat PSV dinsdag tegen Bayern beter speelde dan twee weken geleden, toen in München met 4-1 verloren werd.

"We zaten nu wel meteen goed in de wedstrijd. We probeerden er bovenop te zitten als ze over de middenlijn kwamen en stonden compact. Met vijf verdedigers konden we de lopende mensen van Bayern beter opvangen."

Toch slaagde Bayern erin twee keer te scoren en raakte de trefzekere spits Robert Lewandowski ook nog twee keer de lat en een keer de paal.

"Dat is het bijzondere van Bayern. In een Eredivisiewedstrijd was de tegenstander er waarschijnlijk niet doorheen gekomen, maar Bayern dwong een stuk of acht kansen af. Omdat het lang 1-1 bleef, geloofde ik wel in een resultaat."

"Bayern was denk ik ook wel blij toen de 2-1 er eindelijk in zat. Het zat ons tot op dat moment ook niet tegen. Bij ons doelpunt was het een aardig stukkie buitenspel. Met nog meer geluk hadden we het op een gelijkspel kunnen houden. Maar meer zat er echt niet in."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Champions League