Arsène Wenger prees zich dinsdagavond na de Champions League-zege op Ludogorets (2-3) gelukkig met Mesut Özil. Mede door het sublieme doelpunt van de Duitser plaatste Arsenal zich net als Paris Saint-Germain voor de achtste finales van de Champions League.

Özil maakte in de slotminuten van het duel in Bulgarije het bevrijdende winnende doelpunt voor de Londenaren. "Goede spelers kiezen op de belangrijkste momenten voor de juiste oplossing", prijst Wenger zijn spelmaker op de site van Arsenal.

"Voor mij leek het een tijd lang niet de juiste oplossing. Misschien had ik liever gezien dat hij eerder had geschoten, maar met zijn klasse haalde hij wederom zijn gelijk."

Video: Samenvatting Ludogorets-Arsenal (2-3)

Het begin van de Engelsen was desastreus. Na vijftien minuten stonden de Bulgaren in eigen huis met 2-0 voor. Wenger is dan ook tevreden over de veerkracht van zijn elftal.

"We raakten niet in paniek. Er is vertrouwen en er heerst geloof. Onze teamspirit wordt alleen maar beter door de reeks goede resultaten en dat zie je terug op het veld."

PSG

PSG wist tegen FC Basel net als Arsenal in de slotminuten te winnen (1-2). De gevierde man bij PSG was Thomas Meunier. De Belg schoot in de negentigste minuut met een schitterende volley zijn ploeg naar de overwinning.

"De pass van Adrien Rabiot was schitterend, ik moest hem wel in een keer nemen", blikt de Belg terug op het officiële kanaal van de club. "Het was een mooi moment dat ik niet snel zal vergeten."

Video: De prachtige treffer van Meunier tegen Basel

Ook trainer Unai Emery was blij met het behaalde resultaat. "We hebben er alles aan gedaan om dat tweede doelpunt te maken. Het team creëerde veel kansen, we moeten er nu voor zorgen dat we meer kansen afmaken", doelt hij op de negentien schoten die PSG loste richting het Zwitserse doel.

Zowel Arsenal en PSG heeft tien punten uit vier wedstrijden, maar de Londenaren hebben een beter doelsaldo. Op 23 november spelen de twee ploegen in Londen tegen elkaar in de strijd om de eerste plaats. FC Basel en Ludogorets, beiden één punt, zullen gaan uitvechten wie er derde wordt in de poule.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen van de Champions League