PSV-doelman Remko Pasveer kijkt redelijk tevreden terug op zijn Champions League-debuut dinsdag tegen Bayern München (1-2 verlies).

"Ik heb mijn werk aardig gedaan, denk ik. Geen spectaculaire reddingen, maar genoeg ingrepen. En ik heb behoorlijk wat in de coaching moeten doen", aldus Pasveer, die door de blessure van Jeroen Zoet op zijn 32e voor het eerst speeltijd kreeg in het miljoenenbal.

De geboren Tukker werd twee keer geklopt door Robert Lewandowski, waaronder een keer vanaf de strafschopstip. De Poolse spits raakte ook nog twee keer de lat en een keer de paal.

"De laatste keer dat hij de lat raakte kon hij er wel om lachen, zag ik. Ik had een beetje geluk. En bij die strafschop dacht ik dat hij hem rechts van mij zou gaan schieten. Dat heeft hij namelijk volgens mij de laatste vijf keer gedaan. Ik ging er vol voor, maar toen schoot hij hem in de andere hoek. Dan ben je weg."

Video: Samenvatting PSV-Bayern München

Knipoog

Pasveer nam nog wel een keer revanche op Lewandowski door hem uit te kappen toen hij onder druk werd gezet.

"Even daarvoor blokte hij me, dus ik wist dat hij er weer voor zou gaan. Ik moest even iets anders verzinnen", vertelt Pasveer, die na het moment knipoogde. "Dat was richting Nicolas (Isimat-Mirin, red.). Even laten zien dat alles goed zat."

Behalve op dat moment vond Pasveer het moeilijk om te genieten van zijn debuut. "Daar had ik geen tijd voor. Ik was gewoon met de wedstijd bezig. Al besefte ik natuurlijk wel dat het bijzonder was om daar te staan tegen zo’n mooie tegenstander."

"Het is alleen jammer dat we geen resultaat hebben geboekt. Maar als ik de statistieken erbij pak, dan zat er ook niet meer in. Bayern heeft verdiend gewonnen."