Arjen Robben vindt dat Bayern München in de uitwedstrijd tegen PSV ondanks de overwinning onder de maat heeft gepresteerd. Ook baalde hij dat hij de negentig minuten niet vol mocht maken.

"Er zat totaal geen snelheid in, geen overtuiging. Dat mag niet", vertelt de aanvaller tegen NUsport. "We speelden gewoon heel traag en zochten moeilijke oplossingen. Dan kom je er niet doorheen."

Dat Bayern desondanks met 1-2 won en zich verzekerde van de volgende ronde, is volgens Robben wel mooi meegenomen.

"Met het eindresultaat kunnen we zeker verder. Maar we moeten ook vooruitkijken. In de achtste finales ga je zo zeker problemen krijgen."

Video: Robben niet tevreden met niveau Bayern

Wissel

Robben speelde de wedstrijd niet uit. Na ruim een uur spelen besloot trainer Carlo Ancelotti hem te wisselen.

"Daar was ik niet zo blij mee", geeft hij toe. "Ik kon nog wel even door. Dit is een bijzonder avondje, dan wil je van de eerste tot de laatste minuut op het veld staan. Maar de trainer vond dit het beste en dat moet ik accepteren."

Met dat bijzondere avondje doelt Robben ook op de warme ontvangst door de fans van zijn oude club. Bij zijn wissel daalde er een luid applaus neer van de tribunes.

"Dat is geweldig, zo'n ontvangst", benadrukte de aanvaller, die in 2004 vertrok uit Eindhoven. "Niets dan lof voor de supporters."

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Champions League