Luuk de Jong noemt de nederlaag van PSV dinsdag in de Champions League tegen Bayern München meer dan terecht. Ook coach Phillip Cocu berust in de uitschakeling van zijn ploeg, die duidelijk zijn meerdere moest erkennen in de Duitsers.

"Ze zijn gewoon veel maatjes groter, er is een duidelijk krachtsverschil", beaamt spits De Jong na het 1-2 verlies voor de camera van NUsport.

Voor eigen publiek kwam PSV tegen de Duitse topclub nog wel op voorsprong, maar dat was niet vol te houden. "Het is jammer dat ze uit een penalty op gelijke hoogte komen en uiteindelijk ook nog winnen. Maar het is wel verdiend", geeft hij volmondig toe.

Door de nederlaag moet PSV definitief een streep zetten door overwintering in de Champions League. Een Europa League-ticket is nog wel mogelijk. Daarvoor zullen de Eindhovenaren moeten strijden met FK Rostov.

"Met zo'n poule wisten we op voorhand al dat het moeilijk zou worden om verder te gaan", vindt De Jong. "We moeten ons nu volledig richten op de derde plaats."

Video: Luuk de Jong: 'Bayern was paar maatjes te groot​'

Cocu

Ook Cocu kon niet anders dan toegeven dat er niet meer inzat tegen Bayern. "Je moet soms ook bekennen dat je tegen een fantastische ploeg speelt die net even iets beter is. Ik vind dat wij het naar onze mogelijkheden goed gedaan hebben."

"We hebben er lang een wedstrijd van gemaakt en zijn lang in de wedstrijd gebleven", prijst Cocu zijn spelers. "We kunnen elkaar in de ogen kijken. We hebben alles gegeven, als ploeg gewerkt en er echt alles aan gedaan om een resultaat te halen."

​De 1-1 van Bayern kwam op een bijzonder ongelegen moment, vindt Cocu. "Dat was wel een tik, maar ik vind dat we de tweede helft er alles aan gedaan hebben om voor dat punt te gaan en wel zijn blijven loeren op de kansen die we af en toe eens kregen. Dan moet het ook allemaal meezitten."

Video: Cocu realistisch na verlies PSV tegen Bayern

Al met al heeft de 46-jarige oefenmeester vrede met de nederlaag op eigen veld. "Het is een klasseploeg en ik denk dat wij het maximale hebben gegeven vandaag."

PSV vervolgt het Champiions League-avontuur over drie weken met de uitwedstrijd tegen Atletico Madrid. Op 6 december wordt de groepsfase afgesloten met het thuisduel tegen Rostov.

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Champions League