PSV hoopt dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Bayern München in de Champions League te voorkomen dat het de slechtste Europese reeks van deze eeuw evenaart.

De Eindhovenaren hebben al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen in Europa en sinds de eeuwwisseling bleef de club slechts één keer langer zonder overwinning. De laatste zege van PSV dateert van 8 december 2015 toen thuis met 2-1 gewonnen werd van CSKA Moskou.

Van maart tot en met oktober 2002 bleef PSV zes keer op rij zonder winst. Destijds maakte een 3-0 thuisoverwinning op Auxerre een einde aan de slechte reeks. Arjen Robben, die voor de wedstrijd van dinsdagavond tot de Bayern-selectie behoort, maakte toen de derde treffer voor PSV.

Overigens bleef PSV vóór de eeuwwisseling nog veel langer zonder zege in Europa. Van november 1992 (2-2 tegen FC Porto) tot en met september 1995 (1-1 uit tegen het Finse MyPa 47) won PSV liefst elf wedstrijden op rij niet. Een 7-1 thuisoverwinning op MyPa maakte destijds een einde aan de slechtste reeks uit de clubhistorie.

Video: Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern München

Groep D

Mocht PSV dinsdag in Eindhoven verliezen van Bayern dan kan de club de achtste finales van de Champions League niet meer bereiken. De ploeg van trainer Phillip Cocu staat momenteel derde in groep D met één punt uit drie wedstrijden.

De Duitsers hebben vijf punten meer en Atletico Madrid gaat aan de leiding met negen punten. FK Rostov heeft net als PSV pas een punt.

De wedstrijd tussen PSV en Bayern München begint dinsdag om 20.45 uur in het Philips Stadion en staat onder leiding van de Italiaanse arbiter Gianluca Rocchi.

Video: Cocu legt uit hoe PSV van Bayern kan winnen

PSV-Bayern München wordt live uitgezonden op NUsport.nl en Veronica. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van PSV en Bayern bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk het programma en de stand in de Champions League