Ruime nederlaag PSV bij Bayern München

PSV heeft woensdagavond een ruime nederlaag geleden bij Bayern München. De Eindhovenaren verloren het groepsduel in de Champions League met 4-1.

PSV leek in de Allianz Arena op weg naar een nog hardere afstraffing na goals van Thomas Müller en Joshua Kimmich, maar Luciano Narsingh bracht vlak voor rust de spanning ietwat terug (2-1). In de tweede helft stelde Bayern via doelpunten van Robert Lewandowski en Arjen Robben orde op zaken.

Door de nederlaag lijkt PSV overwintering in de Champions League te kunnen vergeten. De andere wedstrijd in groep D ging woensdag tussen Atletico Madrid en FK Rostov en werd met 1-0 gewonnen door de Spanjaarden. De Belg Yannick Carrasco maakte na 62 minuten de einige treffer van de wedstrijd in Rusland.

Atletico gaat nu na drie speelronden aan kop in de groep met negen punten. Bayern heeft er zes en PSV staat derde met een punt. Ook Rostov heeft nog maar een punt. De Russen zullen met PSV gaan strijden om de derde plaats, die na de winterstop recht geeft op een plek bij de laatste 32 van de Europa League.

Video: Samenvatting Bayern München-PSV

Paal

In de Bundesliga is Bayern de laatste weken niet in vorm, maar daar was woensdag tegen PSV in de beginfase weinig van te merken. Binnen drie minuten leek het al 1-0 te worden. David Alaba legde goed terug op Müller, maar diens inzet ging net naast.

De storm van Bayern ging door, mede doordat PSV defensief kwetsbaar was. Alaba schoot van dichtbij over, waarna het enkele minuten later via Müller alsnog raak was. Geen enkele PSV’er lette op de Duitse middenvelder bij een corner van Robben. De Nederlander wist Müller simpel te bereiken en die schoot in twee instanties de 1-0 binnen.

Nadat PSV-verdediger Hector Moreno onhandig zijn eigen paal raakte, was het na 21 minuten al 2-0. Een voorzet van Alaba vloog via Joshua Brenet over PSV-doelman Jeroen Zoet heen, waardoor Kimmich vrijwel op de doellijn kon binnentikken.

Bayern leek op weg naar een monsterscore, maar in de loop van de eerste helft kroop PSV uit zijn schulp en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Siem de Jong wist Gaston Pereiro te bereiken en die rondde goed af. De assistent-grensrechter had echter gevlagd voor buitenspel, al leek daar geen sprake van.

Twee minuten voor rust kreeg PSV alsnog de beloning. Narsingh werd de diepte ingestuurd en klopte zijn tegenstanders op snelheid. Vanuit een moeilijke hoek wist de vleugelspeler Manuel Neuer met een knap schot te verschalken (2-1).

Video: Narsingh scoort fraai voor PSV

Kopbal

Door de goal vlak voor rust kon PSV enigszins met een goed gevoel aan de tweede helft beginnen en er volgden snel kansen op meer. Jetro Willems leverde een goede voorzet af, maar de kopbal van Luuk de Jong vloog net over. Na 55 minuten ontsnapte Bayern toen Pereiro een schietkans kreeg, maar de bal niet ver genoeg richting de hoek schoot om Neuer te passeren.

Aan de andere kant was het even later wel raak. Robben, die voor het eerst in buitenlandse dienst tegen een Nederlandse club speelde, stond aan de basis van die treffer. De vleugelspeler kwam op karakteristieke wijze naar binnen en zocht met links de verre hoek. Zoet kon redding brengen, maar had op de rebound van Lewandowski geen antwoord (3-1).

Daarmee was de wedstrijd beslist. Bayern nam gas terug en het leek erop dat een grotere nederlaag PSV bespaard zou blijven. Vijf minuten voor tijd werd het toch nog 4-1. Thiago stifte de bal de zestien meter in en Zoet was te laat om te voorkomen dat Robben kon koppen en zo de vierde goal van Bayern kon maken.

Video: Robben maakt koppend 4-1

Bekijk de uitslagen en de stand in de Champions League

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie