Claudio Ranieri is "heel erg boos" over de wisselvalligheid bij Leicester City dit seizoen. In de Premier League staat de titelverdediger op een matige dertiende plek, maar in de Champions League won de ploeg dinsdagavond tegen FC Kopenhagen (1-0) zijn derde duel op rij.

Die zege zorgde voor gemengde gevoelens bij Ranieri. "Aan de ene kant ben ik erg trots op mijn ploeg, maar als ik aan de competitie denk, maakt me dat heel erg boos", zegt de 64-jarige Italiaan tegen de BBC.

Volgens de oud-trainer van onder meer Valencia, Chelsea, Juventus en Internazionale is er sprake van een psychologisch probleem bij de ploeg die vorig jaar verrassend met de titel aan de haal ging in de Premier League .

"Tijdens mijn carrière is dit eerder gebeurd. Als je voor het eerst in een grote competitie speelt, dan stijg je boven jezelf uit. Dat gevoel raak je weer kwijt als je in je eigen competitie moet aantreden."

"In de Champions League zijn we nu op de toppen van ons kunnen. We zijn messcherp en gefocust in elke situatie. Die mentale energie hebben we niet in de Premier League."

Samenvatting Leicester City-FC Kopenhagen (1-0)

Prioriteit

In de Engelse competitie verloor Leicester dit seizoen al vier van zijn acht duels, meer dan in het complete vorige seizoen. "De competitie is onze eerste prioriteit dit seizoen", stelt Ranieri.

"Het zou prima zijn als we na de winter in de Europa League spelen, maar we staan er goed voor in de Champions League en bekijken het per duel. De eerstvolgende wedstrijd is nu tegen Crystal Palace, dat wordt erg zwaar."

Leicester is pas de vijfde club in de geschiedenis van de Champions League die zijn eerste drie duels wist te winnen. Eerder deden AC Milan, Paris Saint-Germain, Juventus en Malaga dat.

Video: Ranieri stelt dat spelers Leicester met mentaal probleem kampen

Bekijk de uitslagen en standen in de Champions League