Voetbal

Cocu wil dat PSV lef toont en zich niet ingraaft tegen Bayern München

Phillip Cocu vindt dat PSV woensdag vooral ook moet genieten van het prachtige affiche tegen Bayern München, maar is niet van plan om zich te gaan verstoppen in de Allianz Arena.

De trainer van de Eindhovenaren wil zich niet ingraven tegen de veel hoger aangeschreven Duitse kampioen, stelde hij dinsdag op zijn persconferentie aan de vooravond van het derde groepsduel in de Champions League.

"We gaan er met vertrouwen in morgen", aldus de zelfverzekerde Cocu "Als we ons niveau halen, hebben we een kans om resultaat te halen. Ik heb veel vertrouwen, hoewel het in de competitie in de laatste fase niet meezit."

PSV verzamelde in de laatste twee Eredivisieduels slechts twee punten, maar dat betekent niet dat de Brabanders alleen maar gaan tegenhouden in München. "Ook in een zware uitwedstrijd moet je een strategie vinden waarin je in aanvallend opzicht gevaar kunt creëren en stichten."

"Je kunt niet alleen verdedigen, dan is een tegengoal onvermijdelijk. We zullen ook lef tonen", verzekert Cocu. "Wij moeten er alles aan doen om de wedstrijd morgen optimaal in te gaan en daar het maximale uit te halen."

De focus moet echter niet alleen liggen op het resultaat, vindt Cocu. Zijn spelers moeten ook kunnen genieten van dit soort wedstrijden. "Dit zijn de mooiste momenten, tegen grote tegenstanders op Champions League-niveau."

Voorpret

Voor Daniel Schwaab wordt het ook een bijzondere ontmoeting. De Duitser keert terug in eigen land. "Het is voor mij heel speciaal om hier te mogen spelen. Als je bij de Allianz Arena aankomt, begint de voorpret al en krijg je meteen zin in morgen."

De 28-jarige verdediger denkt net als Cocu dat er kansen liggen voor PSV, dat Bayern op een goed moment treft. "Omdat er al een paar duels niet is gewonnen, worden de fans misschien wat ongeduldig en ik denk dat wij tegen Atletico hebben laten zien dat we de kwaliteiten hebben om hier een kans te maken."

Schwaab had de laatste wedstrijden een basisplaats bij de regerend landskampioen, maar moet nu ook weer rekening houden met concurrentie van Nicolas Isimat-Mirin. De Franse verdediger traint sinds een paar dagen weer mee en is fit genoeg om woensdag te beginnen.

Dat geldt ook voor Andres Guardado. "Afgelopen weekend heb ik geen risico genomen", aldus Cocu. "We zijn blij dat Andres snel terug is gekomen van een blessure. Isimat traint al een aantal dagen mee. Ze zijn beiden inzetbaar."

Video: Vijf dingen die je moet weten over Bayern München-PSV

Bayern München-PSV wordt live uitgezonden op NUsport.nl en Veronica. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Bayern en PSV bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie