Arjen Robben vindt dat Bayern München woensdagavond goed gespeeld heeft. De Duitse kampioen leed desondanks een nederlaag op bezoek bij Atletico Madrid in de Champions League: 1-0.

Na acht zeges op rij - in de Duitse Super Cup, de DFB-Pokal, de Champions League en vijfmaal in de Bundesliga - zag de nieuwe trainer Carlo Ancelotti zijn ploeg voor het eerst verliezen. De van een spierblessure herstelde Arjen Robben maakte als invaller het laatste halfuur mee.

"Voor de groepsfase was dit een zeer grote wedstrijd", stelt Robben op de website van zijn club. "Vorig seizoen was dit de halve finale, vandaag heeft men kunnen zien waarom."

"Atletico heeft een zeer onaangenaam elftal. We zijn goed tegen ze begonnen. De eerste vijftien tot twintig minuten waren uitstekend."

Samenvatting Atletico Madrid-Bayern München (1-0)

Samenvatting Atletico Madrid-Bayern München (1-0)
Samenvatting Atletico Madrid-Bayern München (1-0)

Het ontbrak Bayern woensdagavond aan killerinstinct, vindt Robben. "We waren agressief en kregen kansen. In een wedstrijd als deze moet je die benutten, zoals Atletico dat wel deed. Daar moeten wij van leren. We moeten weer door, zaterdag gaan we weer proberen te winnen."

Bayern speelt zaterdag thuis tegen 1.FC Köln, de verrassende nummer drie van de Bundesliga.

Ancelotti

Trainer Ancelotti zag waar het aan schortte bij Bayern. "We hebben de wedstrijd gecontroleerd, maar waren in de duels niet sterk genoeg. We leden te veel balverlies en speelden in een te traag tempo."

"Tegen Atletico moet je sneller zijn en je kansen benutten. Het was geen goede prestatie. Maar het was slechts één wedstrijd. De volgende keer zal het weer beter zijn."

Simeone

Trainer Diego Simeone van Atletico Madrid prees zich gelukkig na de overwinning. "Dit was een van de beste wedstrijden die we in de Champions League gespeeld hebben. Ik ben blij met de teamprestatie, het was een groot feest", zegt de Argentijn in AS.

Atletico staat na twee duels zonder puntenverlies bovenaan in groep D van de Champions League en maakt zich op voor het tweeluik met FK Rostov. Bayern München heeft drie punten en speelt zijn komende duels tegen PSV, dat net als Rostov één punt heeft. Op woensdag 19 oktober speelt Bayern thuis tegen de Eindhovenaren.