Voetbal

Pröpper baalt enorm van gemiste strafschop

Davy Pröpper voelde zich woensdag slecht na afloop van de Champions League-wedstrijd tussen FK Rostov en PSV (2-2). De middenvelder miste een strafschop.

"Dit is kut, als je het zo mag zeggen", gaf Pröpper na afloop te kennen aan NUsport. "Een penalty missen, helemaal op zo'n moment, wil je niet. Dit is heel zonde."

Het was alweer de vierde strafschop die PSV miste dit seizoen. Van de laatste negentien pingels van de Eindhovenaren werden er maar liefst twaalf gemist. Nadat Luuk de Jong na twee gemiste penalty's van het lijstje werd gehaald, werd Pröpper naar voren geschoven als penaltynemer.

"Hij moet er gewoon in, dat is duidelijk. Ik zat lekker in de wedstrijd, dus een tweede goal had het wel afgemaakt", zei de middenvelder, die eerder met een volley de gelijkmaker aantekende voor PSV. Pröpper zei niet te weten wie de volgende strafschop gaat nemen bij de Eindhovenaren.

Pröpper, die ondanks zijn gemiste penalty goed speelde, vond dat zijn ploeg meer verdiende. "Al met al denk ik dat we hier meer hadden verdiend. We hadden drie punten moeten pakken. De eerste helft hadden we het moeilijk, maar de tweede helft deden we het goed."

Video: Bekijk hier de samenvatting van FK Rostov - PSV (2-2)
 

Tip de redactie