Bas Dost is blij dat hij het vertrouwen kan terugbetalen bij Sporting Lissabon. De aanvaller maakte vijf treffers in zijn eerste vijf duels bij de club.

Tegen Legia Warschau zorgde de de spits met een volley in de 37e minuut voor de tweede treffer van de Portugezen, nadat Bryan Ruiz de thuisploeg al op voorsprong had gezet.

De 27-jarige Dost liet na afloop aan O Jogo weten tevreden te zijn in Lissabon. "Ze geloofden in me", aldus de oud-aanvaller van onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen en VfL Wolfsburg.

Dost vond dat Sporting dinsdag goed begon tegen Legia Warschau. "We creëerden veel kansen, 2-0 is erg goed", aldus de aanvalsleider.

Video: Samenvatting Sporting Lissabon-Legia Warschau

Volgende ronde

Ondanks de hevige concurrentie van Real Madrid en Borussia Dortmund gelooft Dost nog steeds in het bereiken van de volgende ronde van de Champions League. "Het doel is altijd om de volgende ronde te bereiken. We hebben een zeer moeilijke groep, ook Dortmund is erg sterk."

Dost verwijst naar het eerdere duel van Sporting tegen Real Madrid, toen de ploeg 88 minuten lang op voorsprong stond in de Spaanse hoofdstad maar alsnog onfortuinlijk onderuitging (2-1). "We hebben daar bewezen dat we goed kunnen voetballen. We hebben een goed team met fantastische spelers."

Na twee duels gaat Borussia Dortmund, dat het eerste duel met 6-0 van Legia won, aan kop in de groep. Net als Real Madrid hebben de Duitsers vier punten. Sporting Lissabon staat door de zege op de Polen stevig op de derde plek. Legia Warschau is nog puntloos.