​Stefano Denswil zat dinsdagavond niet bij de pakken neer nadat hij een negatieve hoofdrol vertolkte bij de pijnlijke 4-0 nederlaag van Club Brugge in het Champions League-duel met FC Kopenhagen.

De Nederlandse verdediger stond met een eigen doelpunt aan de basis van de martelgang voor de Belgen. "Ik sta hier met een rotgevoel", beaamde Denswil na afloop in de Deense hoofdstad tegenover Het Laatste Nieuws.

"Waarom ik die bal in eigen doel tik? Het was een bal tussen de keeper en de verdediging, dat zijn de moeilijkste ballen", verklaart de Noord-Hollander, die een voorzet ongelukkig achter zijn eigen doelman Ludovic Butelle werkte.

"Ik wist niet dat er niemand in mijn buurt was. Maar als ik de bal laat gaan, tikt er iemand anders hem binnen. En dan krijg ik te horen dat ik een fout bega."

Video: Samenvatting FC Kopenhagen-Club Brugge

Even later veroorzaakte de oud-Ajacied een strafschop, die niet werd benut door de Denen. Daarna walste Kopenhagen over de Belgische ploeg van trainer Michel Preud'homme heen. Onnodig, vindt de 23-jarige Denswil. "We hebben onze kansen, net als tegen Leicester City, niet afgemaakt. Dan krijg je de deksel op de neus."

"Bij de 1-0 was er niet veel aan de hand. Butelle pakt de strafschop, die er volgens mij geen was, en toch valt al snel het tweede en derde doelpunt", treurt de onfortuinlijke verdediger van 'Blauw-Zwart'.

Mogelijkheden

Met nul punten staan de Bruggenaren troosteloos onderaan in groep G van de Champions League. Toch is het nog lang niet gespeeld, volgens Denswil. "Wat er nu nog kan? Alles, en dat meen ik. Leicester heeft zes punten, Kopenhagen vier. Maar er zijn nog genoeg wedstrijden om dat in te halen."

Over drie weken vervolgt het Nederlands getinte Club, met dinsdag ook Ricardo van Rhijn en Ruud Vormer in de basisopstelling, de groepsfase in het eigen Jan Breydelstadion tegen FC Porto.