In een vermakelijke wedstrijd in groep F van de Champions League hebben Real Madrid en Borussia Dortmund met 2-2 gelijkgespeeld. In die poule won Sporting Lissabon mede door een doelpunt van Bas Dost met 2-0 van Legia Warschau.

Na twee duels gaat Borussia Dortmund, dat het eerste duel met 6-0 van Legia won, aan kop in de groep. Net als Real Madrid hebben de Duitsers vier punten. Sporting Lissabon staat door de zege op de Polen stevig op de derde plek. Legia Warschau is nog puntloos.

Dortmund domineerde dindag het grootste deel van de wedstrijd, maar wist de zege niet over de streep te trekken. De doelpunten in het Signal Iduna Park kwamen op naam van Cristiano Ronaldo, Pierre-Emerick Aubameyang, Raphaël Varane en André Schürrle.

Video: Samenvatting Borussia Dortmund-Real Madrid

Bas Dost was namens Sporting Lissabon goed voor zijn vijfde doelpunt in zijn eerste vijf wedstrijden. De Portugezen wonnen in eigen huis met 2-0 van Legia Warschau. Het andere doelpunt kwam op naam van Bryan Ruiz, oud-speler van onder meer FC Twente en PSV.

Navas

In Dortmund zette Ronaldo zijn ploeg in de zeventiende minuut geheel tegen de verhoudingen in op voorsprong na een subtiel hakje van Gareth Bale. De Portugees, die afgelopen weekend gefrustreerd naar de kant ging na een wissel, bewees zijn waarde en is nog twee doelpunten verwijderd van de grens van honderd treffers in alle Europese competities.

Borussia Dortmund herpakte zich goed, maar Navas was een constante sta-in-de-weg voor de Duitsers. In de 42e minuut verslikte de doelman, die na vier maanden blessureleed weer onder de lat stond, zich wel in een vrije trap van Raphaël Guerreiro. Hij bokste de bal recht vooruit tegen het been van Varane. Aubameyang maakte dankbaar gebruik van het cadeautje en tikte de bal voor een leeg doel binnen: 1-1.

​Vlak voor en na rust vielen kansen aan beide kanten. Na enkele mogelijkheden was het na 68 minuten spelen raak toen Varane met een intikker voor de voorsprong zorgde na een kopbal van Karim Benzema op de paal.

Navas leek, ondanks zijn blunder, de held van de avond te worden door tijdens het slotoffensief van de Duitsers twee uitstekende reddingen te verrichten op inzetten van invallers Christian Pulisic en Emre Mor. Tegen een sublieme uithaal met links van de ingevallen Schürrle in de 86e minuut was de Costa Ricaan echter niet opgewassen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de standen in de Champions League