Bart Ramselaar reist dinsdag niet mee naar Rusland met de PSV-selectie. De Brabanders spelen daar woensdagavond het Champions League-duel met FK Rostov.

Ramselaar verliet maandag wegens een bovenbeenblessure voortijdig het trainingsveld in Eindhoven. De kwetsuur blijkt ernstig genoeg dat de middenvelder niet kan spelen tegen Rostov, zo meldt PSV op de site van de club.

De oud-speler van FC Utrecht was twee weken geleden invaller bij PSV in het met 1-0 verloren thuisduel met Atletico Madrid. Dat was de eerste groepswedstrijd van de ploeg van Phillip Cocu in dit Champions League-seizoen.

Ramselaar stond afgelopen zaterdag in het competitieduel met Excelsior (1-3 zege) in de basis. Hij werd na 69 minuten vervangen door Jorrit Hendrix.

Oleksandr Zinchenko stapte dinsdagochtend wel op het vliegtuig richting Rostov aan de Don. De 19-jarige Oekraïner wordt voor een seizoen gehuurd van Manchester City, maar door een knieblessure heeft hij nog niet gedebuteerd voor PSV.

Cocu neemt 21 spelers mee naar het zuidwesten van Rusland. Naast Ramselaar ontbreekt ook de al langer geblesseerde aanvaller Jürgen Locadia.

Volledige PSV-selectie: Zoet, Pasveer, Jurjus; lsimat, Moreno, Arias, Brenet, Schwaab, Willems, De Wijs; Pröpper, Hendrix, Siem de Jong, Guardado, Lundqvist; Luuk de Jong, Narsingh, Jozefzoon, Zinchenko, Bergwijn, Pereiro.

Video: Vijf weetjes over FK Rostov-PSV

Vijf dingen die je moet weten over FK Rostov - PSV
Vijf dingen die je moet weten over FK Rostov - PSV

De wedstrijd tussen FK Rostov en PSV wordt woensdagavond live uitgezonden op NU.nl en Veronica. De uitzending begint om 20.00 uur en de aftrap is om 20.45 uur.